Annonce
Læserbrev

Kulturhus. Bastionen er et fallitbo

Bastionen skal endnu en gang skal have forhøjet sit drifttilskud betalt af skatteborgerne. Vi advarede for tre år siden, at Bastionen aldrig ville kunne udfylde sin rolle som "kulturhus".

Dertil er bygningen uegnet og placeringen, i en bydel med dårlige tilkørselsforhold, smalle gader og kun 28 parkeringspladser, er håbløs.

Vores advarsel blev affærdiget af formanden for Kultur- & Fritidsudvalget Erik Rosengaard (V) med fantasiprognoser, der var uden hold i virkeligheden.

Kommunens køb af den gl. håndværkerejendom, ombygning og drifttilskud har nu kostet skatteborgerne over 25 millioner kroner, uden at Bastionen vil kunne udfylde sin rolle som kulturhus.

Vi forudsagde, at Bastionen med den umulige placering aldrig ville kunne genererer en omsætning, der gav overskud.

Den ansvarlige for Kulturhuset Erik Rosengaard var så ivrig, at han kynisk slagtede færgeprojektet, fordi han skulle bruge færgepengene til Bastionen. Bastionen har haft 30.000 besøgende.

Det er helt til grin. Kulturhusene i Middelfart og Fredericia med indbyrdes kort afstand har til sammenligning haft ca. 600.000 besøgende.

Økonomien hænger overhovedet ikke sammen.

Et andet projekt, som Erik Rosengaard også er ansvarlig for, er "Badelandet". Her er både tidsplan økonomien også helt ude af kontrol.

Det næste projekt, vi for tre år siden har advaret imod, er butikscenteret på "Lynfrosten", som vil kvæle forretninger i den indre by. Der er i forvejen over 20 tomme butikker.

Det er at sætte ræv til at vogte gæs at basere centeret på en Cowi-rapport udarbejdet af grundejeren.

Nyborg er, med al respekt, for lille til at være en tocenterby, og kommunen har stadigvæk ikke udarbejdet en masterplan for Nyborg.

Annonce
Arkivfoto: Niels Andreasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Omsorgstjek er tiltrængt

Så skete det igen. En beboer på et fynsk plejehjem afgår ved døden under omstændigheder, der indikerer omsorgssvigt i en grad, så frustrerede og vrede pårørende efterfølgende vælger at klage. Det rejser nogle spørgsmål, bl.a. disse: Er der substans i klagen? Hvis ja, er der så tale om et isoleret menneskeligt svigt eller bør dødsfaldet føre til et eftersyn af procedurer, normer og arbejdskultur på det pågældende plejehjem? Eller måske i hele kommunens plejesektor? Ovennævnte dødsfald på Plejecenter Havebæk i Odense i januar tyder på, at et grundigt tjek er tiltrængt. Hvis man altså, som det må være naturligt, tager afsæt i, hvordan det ude i civilsamfundet heldigvis er almindeligt at behandle gamle, svækkede medborgere. I det aktuelle tilfælde er der endda tale om en gammel mand med hovedskader efter et falduheld. Et resumé af sagen, som avisen omtalte i går: Seks dage efter sin indflytning på Plejecenter Havebæk faldt den 89-årige tiltagende demente og gangbesværede Niels Kjærgaard og slog hovedet. Skaderne var synlige og tydelige. Kjærgaard havde blå mærker og skrammer i ansigtet og kastede op flere gange. Alligevel skønnede personalet, at der ikke var grund til at tilkalde en læge. Niels Kjærgaard blev lagt i seng klokken 21.30, og plejecentrets nattevagt, som derefter tog over, fik ikke klar besked om, at han havde været ude for et falduheld. Niels Kjærgaard blev fundet død næste morgen klokken halvotte. Da havde han været død i adskillige timer, og efter en obduktion kunne politiet to dage senere meddele de pårørende, at faldulykken var dødsårsag. Overordnet forsvarer Odense Kommunes ældre- og handicapchef Kim Bøg-Jensen plejecentrets medarbejdere med den begrundelse, at retningslinjerne er blevet fulgt, og dermed har man jo en oplagt grund til at kulegrave netop procedurerne. For hvis ikke en alderssvækket og forslået mand som Niels Kjærgaard skulle have særlig omsorg, hvem skulle så? Ældrechefens ikke specielt medfølende udtalelser kunne også tyde på, at der er grund til at tjekke, hvad man kan kalde omsorgskulturen i plejesektoren.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce