Annonce
Odense

Kulturfestivalen 'Abrahams Sammenbragte Børn' håber på langsigtet effekt

Anders Kinch-Jensen, formand for FOF og Aftenskolernes Samråd, har været med til at stable kulturfestivalen 'Abrahams Sammenbragte Børn' på benene. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Kulturfestivalen 'Abrahams Sammenbragte Børn' håber på at berøre mange mennesker ved at skabe dialog mellem trosretninger, aldersgrupper og befolkningsgrupper.

Annonce

Lørdag åbner kulturfestivalen 'Abrahams Sammenbragte Børn' officielt. Men denne festival er ikke en, der stopper efter en uge. Den varer nemlig indtil 1. december, og idégruppen bag projektet håber på at berøre om mod 100.000 mennesker.

Festivalen, der stiller spørgsmål ved, hvordan mennesker kan eksistere sammen på tværs af religion og etnicitet, ønsker at oplyse turister og folk fra hele Fyn om, hvilke ligheder, der er mellem de tre monoteistiske religioner.

Projektet, der har været to år undervejs, er et samarbejde mellem forskellige uddannelsesinstitutioner, Kulturmaskinen, bibliotekerne og nogle kirker i Odense, og det har Jens Galschiøts skulptur 'Abrahams Børn' i centrum.

- Festivalen kunne egentlig handle om hvad som helst, men primært handler den om at bringe mennesker sammen, så vi kommer ud af de forholdsvist låste positioner, som der er en tendens til i tiden, siger Anders Kinch-Jensen, formand for FOF og Aftenskolernes Samråd, der har været med i den idégruppe, der har udviklet projektet.

Annonce

Langsigtet mål

Festivalen, der er båret af dialog, folkeoplysning og forståelse, består af flere forskellige events gennem efteråret. Events, der gerne skulle gøre folk folk klogere på religion, og som ikke stopper efter kort tid.

- For mig handler folkeoplysning ikke om, hvad der sker her og nu. Det handler mere om, hvad der sker på lang sigt, så den enkelte kan fungere bedre i det samfund, der er, siger Anders Kinch-Jensen.

Derfor har festivalen også fokus på børn og unge, der - gennem det undervisningsmateriale, de har fået i blandt andet skulpturen - får pirret nysgerrigheden og via ny viden kan skabe debat om tro og religion.

Selvom kulturfestivalen er noget, der har været planlagt længe, skal den ikke gentages i denne form.

- Det er en engangsbegivenhed. Men samarbejdet mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner er noget, vi gerne vil gøre mere af rundt om nogle andre projekter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce