Annonce
Kultur

Kulturfest til over en halv mio. kr.: Aflyses i år og  skubbes et år frem

En stor kulturfest på Frøbjerg Bavnehøj må udskydes et år grundet situationen med Covid-19. Tidligere har bavnehøjen trukket mange mennesker til både teater, og som her på billedet, ballet. Arkivfoto: Robert Wengler
Ny kulturfest, som Assens Kommune stiller med en medfinansiering på 300.000 kr. til, bliver ikke til noget i år. - Vi ville ikke spille russisk roulette, siger udvalgsformand.

Frøbjerg: Ingen koncerter, ingen Christian Eriksen på storskærm, ingen teater.

For der bliver ingen kulturfest på Frøbjerg Bavnehøj i år.

Politikerne i Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune besluttede nemlig mandag, at den store, kommunale kultursatsning skal udskydes til næste år. Årsagen er usikkerheden omkring Covid-19. Det fortæller udvalgsformand Elmer Philipsen (S).

Annonce

- Det afgørende her er, hvor mange vi kan være. Så bliver det et meget, meget højt budget, hvis vi ikke kan være andet end under 500 mennesker. Det budget, vi havde lavet i første omgang,  kan så ikke holde i den her coronasituation, siger Elmer Philipsen.

- Samtidig med, vi ikke ved, hvordan udviklingen er, så kan vi simpelthen ikke spille russisk roulette med det her, og hverken bruge tid eller penge på det. Vi er nødt til at udsætte det et år, slår han fast.

Derfor bliver de afsatte, kommunale midler på 300.000 kroner overført til næste års budget med mindre de disponeres af udvalget til andre aktiviteter i årets løb, lyder det.

Ikke i efteråret

Fredag 18. juni var der ellers programsat en musikskolekoncert med Marimbaorkestret, og en rapper (eventuelt Per Vers) skulle optræde sammen med eller i forlængelse af orkestret. Lørdag 19. juni kunne man have oplevet en koncerteftermiddag/aften med "to-tre gode danske bands", hvoraf et er "meget kendt/populært, et lidt mindre kendt, og eventuelt en interessant upcoming-artist - arrangeret af Tobaksgaarden", hedder det. Men det må vi altså vente med et helt år.


Så bliver det et meget, meget højt budget, hvis vi ikke kan være andet end under 500 mennesker.

Elmer Philipsen (S), udvalgsformand.


Festen kunne heller ikke have været udskud til eventuelt hen i efteråret, siger Elmer Philipsen.

Elmer Philipsen, udvalgsformand. Arkivfoto: Lasse Hansen

- Grunden til, vi ikke udskyder det til efteråret, er, der foregår nogle afslutninger med musikskoler og andre ting, som ligesom er bygget ind i det her. Og derfor vælger vi at flytte det et helt år, fortæller han.

Havde festen fundet sted i år, så havde der også været mulighed for at opleve landskampstemning på bavnehøjen 17. juni, da tanken var at sætte en storskærm til en lejeværdi af 20.000 kroner op, så publikum kunne have set den direkte EM-kamp fra Parken i København mellem Danmark og Belgien. Assens Harmoniorkester skulle også have optrådt ved den lejlighed. Men Christian Eriksen må man nu kigge lagt efter på bavnehøjen.

Kulturfest på Frøbjerg Bavnehøj

Den nye kulturfest i Assens Kommune skulle have fundet sted første gang i dagene 17.-21. juni 2021 og havde dette, foreløbige program:

17. juni: EM-fodbold Danmark-Belgien på storskærm. Assens Harmoniorkester optræder i forbindelse med arrangementet.

18. juni: Musikskolekoncert med Marimbaorkestre. En rapper (eventuelt Per Vers) optræder sammen med eller i forlængelse af orkestret.

19. juni: Koncerteftermiddag/-aften med "to-tre gode danske bands" samt eventuelt en interessant upcoming artist (arrangeret af Tobaksgaarden).

20. juni: Teater-eftermiddag med to-tre professionelle familieteaterforestillinger arrangeret af Vestfyns Teater.

Alle dage er der udstilling og rundvisninger arrangeret af Museum Vestfyn.

Storskærmsbegivenheden kan dog måske gennemføres andre steder i år i en af centerbyerne, lyder det fra udvalget. Det skal nu undersøges. Også hvad angår eventuelle rettigheder til overhovedet at måtte vise kampen skal undersøges, oplyser Elmer Philipsen.

Annonce

150.000 kr. reserveret

Det er en projektgruppe med repræsentanter for Assens Musikskole, AssensBibliotekerne, Museum Vestfyn, Tobaksgaarden, Frøbjerg Festspil og Vestfyns Teater samt administrationen, som har fundet frem til et relevant program.

Meningen med kulturfesten er, at "kulturen lyser op, og hvor bavnen - faklen - bæres videre til kulturevents og aktiviteter andre steder i Assens Kommune hen over sommeren, efteråret og vinteren", hedder det i beskrivelsen.

Det anslåede budget for hele Kulturfest 2021 var på 548.500 kr. Alene honorar for de optrædende kunstnere udgjorde 257.000 kr. Indtægtsniveauet var med entré- og billetkøb på forventet 250.000 kr., hvorfor det krævede en kommunal medfinansiering på omkring 300.000 kr. Altså i det regnestykket, som var stillet op med maksimum 500 personer.

Der er i kulturbudgettet afsat 300.000 kroner til det såkaldte indsatsområde "Kulturtemaer i 2021". Heraf er 150.000 kroner øremærket Kulturfesten, mens de øvrige 150.000 kroner er afsat til andre kulturtema-initiativer. Dog kan udvalget beslutte, at de penge eventuelt kunne indgå i kulturfestbudgettet.

På længere sigt, når arrangementet er mere etableret, og bavnehøjens kapacitet kan udnyttes fuldt ud, lyder vurderingen, at det vil være muligt at skabe en økonomisk bæredygtig aktivitet.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Assens For abonnenter

Slut med fitnesscenter i markant bygning: Populær privatskole har købt sukkerfabrikkens kantinebygning

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce