Annonce
Kerteminde

Kulturen får et boost på 300.000 kroner - og Venstre er klar med en halv million ekstra fra kuldsejlet festival

Hans Luunbjerg (V) er formand for kultur- og fritidsudvalget. Foto: Daniel Poulsen
Den halve million kroner, Caroline Ahlefeldt skal betale tilbage til Kerteminde Kommune, skal gå til den lokale kultur - hvis der er behov, mener Venstre.

Kerteminde: Har du en god ide til et kultur- eller foreningsarrangement i Kerteminde Kommune, så har kultur- og fritidsudvalget 300.000 kroner, der står og venter på lige netop dit arrangement.

- Vi har besluttet os for, at de her penge skal være en kulturel-booster for kommunen, så vi har lavet nogle ansøgningskriterier, der er så brede, som vi kan formulere dem, fortæller formand for udvalget, Hans Luunbjerg.

De 300.000 kroner var egentlig øremærket Bæredygtighedsfestivalen Tomorrow i 2020, men da den blev aflyst, går pengene i stedet til det lokal kulturliv.

Annonce

Pengene kan søges af både enkelt personer eller foreninger. Og der er mulighed for at få støtte vil både små og store events. eneste betingelse er, at arrangementet re til glæde for  er for kommunens borgere eller gæster.


De her penge skal være en kulturel-booster for kommunen, så vi har lavet nogle ansøgningskriterier, der er så brede, som vi kan formulere dem

Hans Luunbjerg


- Det vil sige, du kan ikke søge til at få et nyt tag på forsamlingshuset, det skal være til en aktivitet, forklarer Hans Luunbjerg.

Corona-garanti

Tilgengæld er udvalget klar til at give en corona-garanti, så hvis dit arrangement bliver aflyst, så risikerer arrangørerne ikke at stå med en større regning.

- Mange er nervøse for at planlægge en koncert, fordi musikerne skal have nogle penge "up-front", så det tør de ikke. Der har vi gjort det muligt, at hvis man engagerer nogle musikere eller andre, og arrangementet ikke bliver gennemført, så kan man bruge puljen til at dække omkostningerne, siger Hans Luunbjerg.

Hvis der kommer flere ansøgninger ind til udvalget, end de 300.000 kroner kan dække, så er Venstre klar til at lægge den halve million kroner, som kommune i øjeblikket venter på at få tilbage af Caroline Ahlefeldt oven i puljen.

- Hvis der er behov for det, så er det vesntres forslag ´, at vi også bruge de penge til kulturen, siger Hans Luunbjerg.

Caroline Ahlefeldt fik tilbage i 2019 en halv million kroner i udviklingsstøtte til en bæredygtighedsfestival i Kerteminde. En af betingelserne får støtten var, at hvis festivalen blev flyttet fra Kerteminde Kommune, så skulle pengene betales tilbage. I 2021 er festivalen flyttet til København, og derfor vil kommunen nu have sin halve million tilbage.

Annonce

Hun skal bare betale

- Tror du, I får den halve million tilbage, I gav Caroline?

- Ja, når der står i aftalen, at Kerteminde Kommune, er det geografiske område, hvor festivalen skal afholdes i. Og det er en aftale, der er skrevet under af begge parter, så står vi ret stærkt i en forhandling. Det er den politiske måde at sige på: "Ja, hun skal bare betale", forklarer Hans Luunbjerg.

Allerede da pengene blev givet som udviklingstøtte til festivalen i 2019, var Venstre klar over, at der skulle indføjes en sikkerhed i kontrakten for, at Caroline Ahlefeldt ikke bare kunne flytte festivalen, efter hun havde fået pengene fra Kerteminde Kommune.

- Venstres overvejelser var dengang, at vi godt ville give de 500.000 til konceptudvikling, men det skal begrænses rent geografisk, så festivalen skal afholdes i Kerteminde kommune. Vi vil ikke stå på mål for at bruge 500.000 kroner på et arrangement, der løber af stablen i København.

- Det står sort på hvidt i kontrakten. Der er ikke noget at diskutere, siger Hans Luunbjerg.

Der er ansøgningsfrist til puljen den 15. i hver måned - indtil der ikke er flere penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce