Annonce
Odense

Ejendomsmægler: Kulturen er med til at trække boligkøbere til Odense

Bahadir Demirhan har i flere år været deltager i DR-programmet, Hammerslag. Her oplever ejendomsmægleren, at mange vender blikket mod den fynske hovedstad. - Tidligere var Odense ikke en by, som Hammerslag-redaktionen skævede til. Men det gør den i dag. De kigger både på midtbyen og på forstæderne. Odense er blevet lidt kult, fortæller han. PR-foto
Et rigt og levende kulturliv gør boligsalget lettere, lyder det fra ejendomsmægler, Bahadir Demirhan. Han oplever, at der igennem de sidste 10 år er sket en positiv udvikling med kulturen i Odense. Men kulturen kan ikke stå alene, når potentielle boligkøbere skal lokkes til byen.
Annonce

Odense: - Før sagde man, at der ”gik Odense i den”. Dermed sagt, at der ikke skete noget. Men sådan er det jo på ingen måde nu. Odense er blevet hypet, lyder det fra Bahadir Demirhan, som er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Odense – Thomsen, Demirhan & Led.

Han har i løbet af de seneste 19 år solgt mere end 1000 boliger til købere, der kom fra både nær og fjernt. Og billedet er klart. Et rigtigt kulturliv har – sammen med en række andre faktorer – en stor betydning for ejendomsmæglernes arbejde.

- I dag handler et boligkøb ikke bare om boligen og prisen. Det handler lige så meget om nærliggende arbejdspladser, foreningsliv og kultur, fortæller Bahadir Demirhan.

I forhold til sidstnævnte har især byens mange festivaler spillet en stor rolle.

- Odense har været igennem en stor udvikling, og vi har fået både madfestival, blomsterfestival, ginfestival og så videre. Det er to måneders tid, som starter i august, hvor der hver uge er en festival. Det har gjort, at man er blevet mere interesseret i at søge ind til byen, og at man ikke oplever den som en død by, man bare kører forbi, forklarer Bahadir Demirhan.

Annonce

Kulturen kan ikke stå alene

At kulturen er vigtig, når potentielle købere skal trækkes til Odense, er indiskutabelt, men den skal have selskab af nogle andre faktorer for at få den store gennemslagskraft, fortæller Bahadir Demirhan.

- Det er summen af mange ting. Vi har et godt foreningsliv i Odense, vi har fået trukket store erhverv som for eksempel robotindustrien til byen, og så har Odense en byudvikling i bevægelse.

- Her tænker jeg blandt andet på lukningen af Thomas B Thriges og ikke mindst letbanebyggeriet. Det kan der være delte meninger om, men hvis vi kigger til Aarhus og Aalborg, kan vi se, at det har en stor betydning for det at tiltrække købere, tilføjer han.

Selvom Bahadir Demirhan er overbevist om, at én af grundstenene i en levende by, er et rigtigt kulturudbud, kan han ikke sætte en finger på én specifik type af kultur, der markerer sig særligt godt, når det gælder om at gøre Odense attraktiv for potentielle købere.

- Al kultur er vigtig for vores by. Det ville være forkert af mig at fremhæve én specifik ting.

Det er ifølge ejendomsmægleren alt fra restauranter og festivaler, der har skabt en levende bymidte. Det hele er med til at holde liv i en positiv spiral.

- Førhen var bymidten lukket og død. Nu mærker man liv, og det smitter af på alt. Vi er gået fra at stå op, møde på job og i skole, hente børn, handle ind og gå hjem – til nu, hvor vi søger meget mere ud, lyder det fra Bahadir Demirhan.

Byen for alle

Det gælder alle aldre.

Men sådan så det ikke ud for bare fem år siden. Da var det især det ”grå guld”, som Bahadir Demirhan beskriver de ældre, der havde fokus på kulturen, når de skulle sætte deres underskrift på en købsaftale. Men det har ændret sig til også at gælde de yngre generationer, fortæller han.

- Det er for eksempel festivalerne inde i byen, der trækker børnefamilierne til. Det samme gælder for skoleferierne, hvor der i Odense bliver skabt en masse aktiviteter og attraktioner for børnefamilierne. Det gør det sjovere at være borger i Odense.

Han mener, at det især handler om at holde de studerende i byen, når de er færdige med deres uddannelse. Det er dén gruppe, der får kulturen til at blomstre, og som med tiden ender med at blive børnefamilie, og det kan få en selvforstærkende effekt på befolkningsvæksten i byen.

- Hvis man kan få de unge og børnefamilierne til at blive i byen, så flytter forældrene efter børnebørnene, lyder det fra Bahadir Demirhan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Otterup bankede HC Odense længere ned

Annonce