Annonce
Kultur

Kulturen bløder: Nu gik det ellers lige så godt

Kulturforbrugerne går glip af meget i øjeblikket. Alene siden nytår er fire forestillinger i Vejle Musikteater aflyst. Blandt dem Robin Hood, der skulle have været opført 13. og 14. januar 2021. Arkivfoto Gudmund Thai
TeaterVejle nåede at få et program ud og afvikle nogle af forestillingerne. Så bliver der igen lukket ned, og alene i år er allerede fire forestillinger aflyst.
Annonce

Vejle: - Kulturen bløder i øjeblikket. Det gik ellers lige så godt igen i efteråret. Nu kan jeg ikke lige forestille mig, hvornår vi igen kan være 500 samlet i musikteateret.

Det siger Bodil Dittmer, der er formand for TeaterVejle, også kaldet Vejleegnens Teaterforening. Modsat andre aktører på kulturområdet har hun ikke penge i klemme. TeaterVejle skal ikke tjene penge, den er nonprofit, der bare ikke må få underskud.

- Når vi aflyser noget, har vi ikke en udgift til honorar. Vi har ingen ansatte men er alle frivillige. Med hjælpepakkerne går det lige op for os. Men det er skidt ikke at opleve noget. Heller ikke selv om det er ens for hele verden, siger Bodil Dittmer.

I øjeblikket er der ikke meget at gøre for foreningen. Den er halvvejs igennem sæsonens tilbud. De fire første forestillinger efter jul er aflyst. Der er 15 tilbage. Nogle af dem må man forvente at vinke farvel til. Nogle af de udenlandske, blandt andet fra Italien, har man end ikke hørt fra. Og så er der sådan noget som Den Jyske Opera, som er forhindret i at øve.


Kulturen bløder i øjeblikket. Det gik ellers lige så godt igen i efteråret. Nu kan jeg ikke lige forestille mig, hvornår vi igen kan være 500 samlet i musikteateret.

Bodil Dittmer, formand TeaterVejle


Foreningen har gennem mange  år opbygget relationer, forbindelser og dyrket et pr-arbejde, som lige nu er faldet på gulvet. Unge teaterambassadører skulle forsøge at vække interesse blandt andre unge for teateret.

Lige nu ligger alt stille. Vi havde fået nogle gode forbindelser, som vi må håbe, at vi kan genetablere. vi kan så heller ikke gøre ret meget for markedsføringen, for med et reduceret antal pladser i musikteateret har vi jo udsolgt, siger formanden.

Hun slår fast, at det vigtigste er at få bugt med coronaen. Dernæst tænker på især på de producenter og teatre, der er tæt på at måtte dreje nøglen om til deres virksomheder, fordi alt ligger dødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce