Annonce
Nyborg

Kultur- og singlerejser er et hit

Hjerting Rejser i Nyborg har ifølge direktør Karsten Parkhøi oplevet fremgang i antallet af gæster gennem alle årene. Og mange vælger også at booke den næste rejse hos bureauet. Foto: Klaus Wind

Single- og kulturrejser er en efterspurgt ferieform hos Hjerting Rejser i Nyborg, som på 14. år arrangerer ferier for det modne publikum.

Nyborg: Sol og varme er fundamentet for de fleste rejseudbydere. Også for Hjerting Rejser i Nyborg, som i fjor sendte over 2500 gæster sydpå til Middelhavslandenes populære turistdestinationer - fra Costa del Sol til Mallorca, Malta og Kanarieøerne.

En større del af gæsterne ønsker sig ikke alene sol, salt og vand, når turen går sydpå. De vil også i skyggen fra tid til anden og få sig en på opleveren i klassiske og pitoreske omgivelser med guidet bistand.

- Vi udbyder flere og flere kulturrejser til blandt andet Granada i Andalusien og Toscana i Italien. Det seneste i vores program er en uge i Barcelona, fortæller direktør Karsten Parkhøi, som sammen med sin kone Stine Parkhøi driver rejsebureauet på 14. år.

Annonce
Fire af Hjerting Rejsers ialt fem medarbejdere på bureauet ved Torvet i Nyborg. Fra venstre er det indehaverne Stine og Karsten Parkhøi samt Charlotte Nielsen og Maria Franck. Foto: Klaus Wind

Parret indledte rejsen på Hjerting Strandvej ved Esbjerg - deraf navnet på bureauet. Det skete fra parcelhuset, hvor rejsekataloget kunne hentes i en kasse ved udhuset, der var indrettet til bureau. Efter et par år gik turen til Fyn og landsbyen Skellerup, hvor parret indrettede sig med rejsebranchen på fuld tid.

Men ferierejser til den stadigt voksende målgruppe af 60+ krævede mere plads til flere medarbejdere, og Hjerting Rejser rykkede ind til Nyborg, hvor det i dag har domicil i turistkontorets tidligere lokaler på Torvet.

- De seneste par år har vi boet på Torvet. Og vi har fornylig ansat den femte medarbejder på fuld tid, fortæller direktøren og tilføjer:

- Vi styrker os, så vi kan komme videre. For også singlerejser er en rejseform, som vi satser på, påpeger Karsten Parkhøi.

Singlerejser til Sydspanien

Hen over jul og nytår sender rejsebureauet 65 gæster afsted til Costa del Sol i tre uger. Det gjorde det første gang i fjor, og 65 pladser til Sydspanien er allerede udsolgt forud for den kommende højtid. Til forskel fra andre rejser, så betyder singlerejser også enkeltværelser på destinationen.

- Det sværeste er at skaffe tilstrækkeligt med enkeltværelser. Det er ikke noget, som hotellerne har mange af, bemærker Karsten Parkhøi om et stadigt voksende marked for at tage afsted på egen hånd.

Hjerting Rejser har ifølge direktøren oplevet fremgang i antallet af gæster gennem alle årene. Og mange vælger også at booke den næste rejse hos bureauet.

- Vi har mange stamkunder. Vi har nogle, som har rejst med os mere end 10 gange. Forklaringen er nok, at de får en sikkerhed ved at rejse charter, og så bruger vi tid på vores kunder, ligesom vi sender vores medarbejdere til destinationen. Det gør det nemmere at sælge, når man kender området, påpeger Karsten Parkhøi.

Flyselskab krakkede

Tiden flyver i lokalerne på Torvet i Nyborg, hvor det også er sæson for langtidsrejser på typisk fire uger til sydens sol. Anderledes, når en rejseoperatør som Primera Air krakker, og flyene ikke længere letter med gæsterne. Det skete i september og så var der sved på panden hos direktøren.

- Det var heftigt, og jeg sov ikke godt i de uger. Vi havde 300-400 bookinger, vi skulle finde andre pladser til. Men først og fremmest skulle vi have vores gæster hjem, fortæller Karsten Parkhøi om krakket hos endnu en rejseoperatør.

Alle er hjemme igen, men hos Hjerting Rejser på Torvet er det småt med ferie i øjeblikket. Her arbejder staben for, at vi andre kan holde ferie - hen over hele året.

Brødtekst

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce