Annonce
forside

Kullinggade: Hele området løftes med nyt byggeri

Viceborgmester Henrik Nielsen (K): Vi vil fastholde en charme og samtidig sørge for udvikling. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Henrik Nielsen (K), formand for erhvervsudvalget, afviser, at man går på kompromis med kulturarven på Baagøe- og Ribergrunden.

Baagøe og Riber-området i Kullinggade er et af 32 områder i Svendborg, som frem mod 2025 er udpeget som særlige kulturmiljøområde, hvor kulturarven skal beskyttes. Hvordan hænger det sammen med det, man vil gøre nu?

- Vi synes, det hænger godt sammen med, at de to bygninger, der bliver revet ned, erstattes af en ny bygning, der understøtter det kulturarvsmiljø, der er i området. De to bygninger har en bevaringskategori fire, som betyder, at vi kan give en nedrivningstilladelse, og skulle man kategorisere dem i dag, vil jeg tro, at de vil havne endnu længere nede.

Rudi Rusfort Kragh, formand for foreningen By og Land, kan ikke forstå, hvordan man med den ene hånd kan gøre et område til kulturmiljøområde, og med den anden rive bevaringsværdige bygninger ned og tillade flade tage. Kan du forklare det?

- Det kan jeg nok ikke, for vi har forskellige tilgange til det. Men jeg synes, vi udvikler området i behørig respekt for hele området omkring dampmøllen.

Hvad er der af kulturarvsmiljø i flade tage med tagterrasser?

- Vi udvikler et område, og der er stadig de gamle eksisterende bygninger. Kigger du på forskerparken (nabo til Baagø- og Ribergrunden, red.), er der også tale om en udvikling af saddeltagene, som har en firkantet boks ovenpå med ovenlys. Det er en anden tagtype, og for mig er det en berigelse med noget mangfoldighed.

Rudi Rusfort Kragh mener, at man falder på halen for investorer med penge, og i den sammenhæng helt glemmer de overordnede planer og visioner, man har for byen. Går I for meget på kompromis?

- Det kan man altid diskutere. Jeg synes, at det her falder i fin tråd med det, som vi gerne vil med vores by: Fastholde en charme og samtidig sørge for udvikling. Jeg kan ikke se noget forkert i, at vi sikrer en mangfoldighed og sørger for, at der er forskellige typer af bygninger, som jeg synes supplerer hinanden. Men det har vi forskellige opfattelser af.

Da området blev udpeget til kulturarvsområde, var det med henblik på at lave en bevarende lokalplan. Hvis den havde været der i dag, ville I så have kunne gennemføre det, der er lagt op til nu?

- Det kommer an på, hvordan den var blevet formuleret. Hvis vi ser på den bevarende lokalplan for Troense, så ville det være vanskeligt at lave den type, men det er ikke en binding, der er der lige nu. Mit og flertallets skøn er, at vi løfter området med det her byggeri, og vores helhedsvurdering har været at imødekomme ønskerne fra investor, fordi vi ikke mener, det er ødelæggende for miljøet - tværtimod.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Sport

Middelfart mod topholdet: Nej til bade-bold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Odense For abonnenter

Mystiske bilag for mere end en halv million: Bestyrelsesmedlemmer fra kolonihaveforening anmeldt for svindel

Odense For abonnenter

Byvandreren finder på forrykt vis en charme ved disse regnfulde dage

Annonce