Annonce
Nyborg

Kudsk forlader DF: Træt af partiets holdning til slottet

Byrådsmedlem Carsten Kudsk siger farvel til Dansk Folkeparti og ja til det nye parti De Lokalnationale. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Dansk Folkepartis holdning til sagen om Nyborg Slot fik byrådsmedlem Carsten Kudsk til at hoppe af Dansk Folkeparti og over til det nye parti: De Lokalnationale.

Nyborg: Når byrådet i Nyborg mødes næste gang, vil Carsten Kudsk ikke længere repræsentere Dansk Folkeparti, men derimod det nye udbryderparti, De Lokalnationale.

Carsten Kudsk er blandt initiativtagerne til det nye parti, der især har støtter i Region Syddanmark.

- Der har længe været nogle småsager, som jeg var utilfreds med i Dansk Folkeparti, men sagen om Nyborg Slot fik bægeret til at flyde over, siger Carsten Kudsk.

Annonce

Carsten Kudsk

Carsten Kudsk har været medlem af Nyborg Byråd siden 2009, og har ind til nu repræsenteret Dansk Folkeparti.

Han er viceborgmester og formand for Ældreudvalget og Udvalget for Grøn Omstilling.

Han været suppleant i Folketinget flere gange i perioden 2015 til 2019.

Han har arbejdet som industrislagter og operatør og har været selvstændig med flere forskellige virksomheder.

Medstifter af De Lokalnationale.

- Frem til 2018 roste partiets daværende kulturordfører, Alex Ahrendtsen projektet i Nyborg, men det var jo en DF'er, der var med til at stemme projektet ned i Miljøklagenævnet, og efterfølgende går partiets nye kulturordfører, Morten Messerschmidt, frem og kalder vores projekt for et misfoster, siger Carsten Kudsk.

Morten Messerschmidt undrer sig over, at Carsten Kudsk bruger sagen om Nyborg Slot som begrundelse for sit farvel til Dansk Folkeparti. I en udtalelse til Stiftstidende skriver Dansk Folkepartis næstformand:

"Det er jo helt fair, at man ser forskelligt på diverse spørgsmål – også selvom man er medlem er samme parti. Men jeg har aldrig før hørt fra Carsten Kudsk om Nyborg Slot. Tværtimod var det mig selv, der tog fat i ham, da jeg blev opmærksom på, at vi så forskelligt på tingene. Og her understregede jeg netop, at vi skulle finde en god måde at håndtere det på, så der ikke kunne yppes kiv imellem os. Den mail svarede han aldrig på."

Morten Messerschmidt har ellers tidligere været meget skarp i sin kritik af slotsprojektet i Nyborg og de mennesker, der står bag. Han er citeret for at dette citat fra Folketingets talerstol:

"Den sag om de vanvittige mennesker, der ville gøre Nyborg Slot til et fuldstændigt misfoster af modernitet, har det konservative nationale sindelag vundet".

En faktor

De Lokalnationale kan blive en faktor ved det kommende byrådsvalg i Nyborg Kommune, for ud over Carsten Kudsk er det tidligere markante byrådsmedlem i Kerteminde, Knud Ahrnkiel, med blandt stifterne af det nye parti. Knud Ahrnkiel måtte forlade både Dansk Folkeparti og byrådet efter en dom på 60 dages betinget fængsel for i et Facebook-opslag at opildne til vold.

Knud Ahrnkiel, der er gammel Nyborg-dreng, er efterfølgende flyttet tilbage til Nyborg Kommune.

Carsten Kudsk siger, at han vil gå efter en plads i både byråd og regionsråd, men derimod ser hans drøm om en fast plads i Folketinget meget besværlig ud nu.

Han har flere gange siddet i Folketinget som suppleant, og ved sidste valg håbede han på en fast plads med udgangspunkt i en opstilling i Middelfart-kredsen. Valget blev imidlertid en katastrofe for både DF og Kudsk.

- Det er rigtigt nok, men jeg brænder jo for det lokale, siger Carsten Kudsk.

Dansk Folkeparti vil stadig være i Nyborg Byråd, hvor Anne-Marie Palm-Johansen fortsat repræsenterer partiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Venstre klar med plan for trafikken: Vil have ekstra milliard til støjbekæmpelse - tre fynske byer nævnes

Navne

Fynske dødsfald

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce