Annonce
Mad og drikke

Krydret hyldebærsaft

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med decembers gløggskole. Denne udgave egner sig perfekt til dagene op til nytår eller simpelthen til nytårsaften.

Jeg har lavet en krydret hyldebærsaft uden alkohol, som kan drikkes varm eller koges ind til sirup eller blandes op med eksempelvis rødvin eller rom.

Så skål det nye år ind med denne varme drik fyldt med gode intentioner og håb, uanset om årets sidste aften står på fuld gas med gode venner eller foregår stille og roligt hjemme i sofaen.

For mit vedkommende så håber jeg på et bedre 2020, end hvad 2019 bød på.

Opskrift

3 dl koncentreret hyldebærsaft

7 dl vand

½ dl honning

4 kanelstænger

3 stjerneanis

1 tsk. fennikelfrø

1 tsk. sichuan-peberkorn

1 appelsin

Granatæblekerner

Varm hyldebærsaft og vand sammen med honning, kanelstænger, stjerneanis, fennikelfrø og peberkorn. Lad det simre 30 minutter. Tilsæt skiver af appelsin og granatæblekerner. Lad det varme igennem.

Tip: Du kan også koge det hele ind til sirup og blande med champagne til en champagnecocktail nytårsaften.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce