Annonce
Assens

Krudttossen bygger hotel til planter

Claus Oldenbjerg lige midt i det, der 1. oktober bliver et 1600 kvadratmeter stort drivhus. Her skal der blandt andet være plantehotel og firmafester. Foto: Kim Rune

Frankfri Blomster udvider med et nyt 1600 kvadratmeter stort drivhus, der bl.a. skal give plads til plantehotel, sommerblomster og fester.

Frankfri: Nogle gange må man først rive ned, inden man kan bygge op igen.

Det synes i hvert fald at være proceduren i Frankfri, hvor der er vokseværk hos Frankri Blomster. Her er ejer Claus Oldenbjerg efter planen klar til at åbne et nyt drivhus på 1600 kvadratmeter 1. oktober.

- Da jeg købte det (Assensvej 301, hvor Frankfri Blomster ligger, red.), hvor for 17 år siden, var der 3500 kvadratmeter. Jeg har brugt årene til stille og roligt at rive de gamle drivhuse ned, og så tog vi i beslutningen sidste år om, at der skulle bygges til, fortæller Claus Oldenbjerg, der i disse uger - lige som alle andre - kan se de mange nye kvadratmeter skyde op af jorden.

Når det nye drivhus er færdigt, vil det med sine 1600 kvadratmeter næsten fordoble det bebyggede areal på grunden. I dag er der 1720 kvadratmeter.

Annonce

Frankfri Blomster

Frankfri Blomster består i dag af bygninger fordelt på i alt 1720 kvadratmeter. 1. oktober bliver der tilføjet et nyt drivhus på 1600 kvadratmeter.Samtidig er haven ved at blive sat i stand, og der bliver lavet en ny læsserampe.

Claus Oldenbjerg, der ejer Frankfri Blomster, oplyser, at det nye drivhus og haven løber op i 3 millioner kroner. Haven alene bliver der brugt 800.000 kroner på.

Claus Oldenbjerg fortsætter salget af fyrværkeri under navnet Krudttossen. Det sker fra 27.-31. december, hvor det er lovligt at sælge og købe fyrværkeri.

Sin egen private have, der ligger lige ved siden af Frankfri Blomster, har Claus Oldenbjerg sat i stand, og fra 1. maj kan man se nærmere på haven som kunde. Foto: Kim Rune

Plantehotel

Og når det er nu, det er tiden til at udvide bygningsmassen, er det, fordi det vrimler med forretningsidéer i hovedet på Claus Oldenbjerg. Dermed kan han fylde det nye hus med aktivitet året rundt, og så kan det blive rentabelt.

Loppemarkederne, som han lægger drivhus til hvert år i de første weekender i september, oktober og november, griber om sig og kan bruge mere plads til flere sælgere og deres stande.

Fire måneder om året vil det blive fyldt med sommerblomster fra lokale fynske gartnere. Og i vinterhalvåret åbner Claus Oldenbjerg så et hotel. For blomster og planter.

- Et plantehotel er et sted, hvor du lejer en euro-palle - jeg har omkring 1000 af dem - og så kan man aflevere sit oliventræ, sin palme og alt det andet, der ikke kan tåle en dansk vinter. Der er fem grader i huset, og så bliver de vandet, klippet, gødet, passet, renset og så videre. Så har jeg dem cirka syv måneder, forklarer Claus Oldenbjerg og oplyser, at det er en forretning, der er i stille og rolig vækst.

- Det vokser langsomt, for det tager tid. Hvis der kommer en hård vinter, er der mange palmer, der står i plantehotel. Mange har dem stående hjemme i haven på en overdækket terrasse. Det kan godt gå an, men det rigtige er jo at sætte dem ind i et varmt drivhus, hvor de får lidt gødning. Og hvis der er utøj i, så sprøjter jeg dem. Vi passer dem.

- Det er ikke små pelargonier til 10 kroner. Det er planter til 2-300 kroner stykket. Det er relativt store planer. Man skal give 700 kroner for en palle, og jeg plejer at sige, at der skal stå for 3000 kroner i indkøb på pallen, siger Claus Oldenbjerg.

Claus Oldenbjerg fra Frankfri Blomster og Lars Mikkelsen fra Viemose Driboga, der bygger det nye drivhus, snakker om det videre forløb i byggeriet.Foto: Kim Rune

Drivhusfest

Men hele det nye hus bliver ikke fyldt med planter fra gulv til loft. Der bliver også plads til fest.

- Det næste, der kommer til at ske, er, at af de 1600 nye kvadratmeter vil jeg til august og september leje de 1300 af dem ud til virksomheder, der skal holde store arrangementer. Det skal være et festlokale. Jeg har brugt rigtig mange hundredetusinde kroner på min private have i år, og den bliver klar til 1. maj. Så kan man også leje den med. Min private have bliver en form for et showroom, som man kan leje med. - Så kan en virksomhed med 600 medarbejdere holde en fest ved at leje huset, og så kan de også få lov til at leje den private have oveni, siger Claus Oldenbjerg, som også sælger fyrværkeri til nytår som Krudttossen.

Haven omfatter bl.a. en naturpool og en spa, et bar- og grillområde med pizzaovn og mange forskellige små haver i haven, hvor man kan se, hvad Frankfri Blomster har at byde på.

- Så kan du se det live. En ting er at se det i et drivhus, men det er noget andet at se det, når det står under private omgivelser, siger Claus Oldenbjerg.

Claus Oldenbjerg fra Frankfri Blomster fortæller om det nye drivhus og de mange nye tiltag i virksomheden. Den store private have kan lejes i forbindelse med events, og der er allerede indrettet hyggekroge i haven, indrettet med møbler der kan købes i butikken.Foto: Kim Rune
Claus Oldenbjerg fra Frankfri Blomster fortæller om det nye drivhus og de mange nye tiltag i virksomhedenFoto: Kim Rune
Claus Oldenbjerg fra Frankfri Blomster fortæller om det nye drivhus og de mange nye tiltag i virksomhedenFoto: Kim Rune
Claus Oldenbjerg fra Frankfri Blomster fortæller om det nye drivhus og de mange nye tiltag i virksomhedenFoto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce