Annonce
Indland

Kronprinsparret til te med kænguruer

Kronprins Frederik beundrer sin kones evner til at imitere en kænguru i løb i parken til Government House, hvor der også går rigtige kænguruer rundt.

BESØG:Dag to i den australske hovedstad Canberra bød på te med guvernør-generalen og eftermiddagshygge med vilde kænguruer

Toppen af Australiens politikere stod i kø for at hilse på kronprinsparret på andendagen af besøget i hovedstaden Canberra.

I går morges lokal tid ankom parret til en rundtur i det australske parlament med premierminister John Howard som officiel guide. Det blev til besøg i både Repræsentanternes Hus og Senatet, der sammen udgør den føderale regering.

Her mødte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary både formanden for parlamentet og senatets præsident. Flere hundrede var mødt op for at hilse på parret, der kun havde kort tid til i et stramt program at hilse på Canberras indbyggere. Kronprinsen takkede i sin officielle tale senere på dagen premierminister Howard og hans stab for at have gjort besøget i Canberra til en fornøjelse. Han nævnte også de stærke bånd mellem Australien og Danmark, som parret fik et indtryk af under gårsdagens besøg ved krigsmuseet, hvor flere danskere var blandt faldne i den australske hær under Første Verdenskrig.

I går eftermiddag tog det kongelige par til Nationalmuseet blot få kilometer fra parlamentet, hvor de blandt andet fik en introduktion til australiernes fortid som straffefanger.

Annonce

Kænguruer i parken

Bagefter bød guvernør-generalen Jeffrey på eftermiddagste ved Government House med udsigt Canberras kunstige sø, hvor kænguruerne hopper vildt omkring. Det fik flere australske pressefolk til at mindes kronprins Frederiks tidligere bemærkning om, at parret ønskede sig "joeys in the pouch". Frit oversat betyder det små kænguruer i pungen.

Sidst på eftermiddagen tog kronprinseparret til en officiel reception i parlamentsbygningens store sal, hvor premierminister John Howard var vært. Efter et par timer kunne Frederik og Mary nyde en rolig aften uden offentlighedens søgelys.

Torsdag morgenfortsatte deres 14 dage lange officielle tur med nogle få timer i Melbourne, hovedstaden i delstaten Victoria.

Allerede torsdag eftermiddag (lokal tid) landede kronprinseparret i Marys tidligere hjemstat, Tasmanien, hvor en tusindtallig skare stod klar til at hilse på deres tidligere landsmandinde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce