Annonce
Odense

Kronprinsparret er ankommet til Brandts: Viceborgmesters datter var royal blomsterpige

"Åh wauw", lød det fra kronprinsessen, da hun tog imod blomsterbuketten fra 6-årige Bella Vermund. Foto: Michael Bager

Brandts Passage var lørdag eftermiddag tætpakket med fremmødte odenseanere, der håbede at få et glimt af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Klokken 16 trådte det royale par ud af en minivan til stor begejstring og jubel.

Her hilste de på borgmester Peter Rahbæk Juel (S), by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen, bestyrelsesformand i Brandts Bolette Christensen samt Barndts’ direktør Mads Damsbo.

Der var to blomsterbørn, der tog imod kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i lørdagens novemberregn. Klar ved den røde løber stod henholdsvis seks-årige Bella Vermund, der er datter af den socialdemokratiske viceborgmester, Tim Vermund og 10-årige Hjalmar Spliid Hansen, der er søn af Odense Kommunes chefkonsulent, Trine Spliid Bech. Kronprinsessen fik overrakt en buket blomster, mens kronprinsen modtog en gavekurv med fynske specialiteter.

Hos de to blomsterbørn var nerverne nogenlunde under kontrol. Hjemmearbejdet var gjort.

- Jeg har set Youtubevideoer sammen med min far for at se, hvordan man nejer for kronprinsessen, lød det fra Bella Vermund, inden kronprinsparret var ankommet.

Hjalmar Spliid Hansen, der går i 4. klasse på Åløkkeskolen, stod klar i habitjakke. Ikke den mest almindelige beklædningsgenstand i en 10-årigs garderobe. Men når man kort forinden har været til sølvbryllup, kan man trække en habitjakke ud af klædeskabet.

- Kurven er lidt tung, men jeg regner med, jeg kan klare det, fortalte Hjalmar Spliid Hansen.

Kurven definerede borgmesteren senere som en mandebuket over for kronprins Frederik, som virkede begejstret for sin "buket".

Annonce
10-årige Hjalmar Spliid Hansen stod klar ved Brandts Kunstmuseum, hvor han overrrakte kronprinsen en "mandebuket", der bestod af en kurv med lokale specialiteter. Kronprinsparret blev ud over Hjalmar Spliid Hansen modtaget af Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og bestyrelsesformand for Brandts Bolette Christensen. Foto: Michael Bager

Royal museumstur

Parret fik en rundtur i det nyligt ombyggende Kunstmuseum Brandts. Først så de udstillingen ”The Great Filter”, der byder på mere end 2000 skulpturer, der ligner sandslotte. Det er den danske kunstner Adam Jeppesen, der står bag værket.

Efterfølgende var det ”Værkerne – 250 års kunst set fra Fyn”, kronprinsen og kronprinsessen fik fornøjelsen af. Det er en udstilling, der fortæller historien om Fyn og kunsten fra Guldalderen til i dag.

Kronprinsparret rundede deres besøg på Brandts af med en fotoudstilling af den verdensberømte hollandske fotograf Anton Corbijn. Han er kendt for at fotografere rockbands som U2, Depeche Mode og Metallica.

Efter besøget på Brandts begav Kronprinsparret sig videre til Odeon, hvor de skulle afholde generalprøve på Kronprinsparrets Priser. Det er en prisuddeling, der hædrer dansk kultur, og som sendes på DR1 fra kl. 21.

Nerverne var under kontrol og koncentrationen stor, inden kronprinsparret trillede op foran Kunstmuseum Brandts. Foto: Michael BagerFoto: Michael Bager
6-årige Bella Vermund går i 0. klasse på Risingskolen i Odense. Hun havde inden kronprinsparrets besøg studeret Youtubevideoer for at se, hvordan man nejer for en kronprinsesse. Foto: Michael Bager
Kronprinparret fik en rundtur i det nyligt ombyggende Kunstmuseum Brandts, hvor de først så de udstillingen ”The Great Filter”. Foto: Michael Bager
Kronprinparret fik en rundtur i det nyligt ombyggende Kunstmuseum Brandts, hvor de først så de udstillingen ”The Great Filter”. Foto: Michael Bager
Kronprinsen var begejstret for Kunstmuseum Brandts. - Det er et flot museum. Alle etager er imponerende. Man kan se, at museet er stolt af alle udstillingerne. Det, synes jeg, er dejligt, sagde kronprinsen, da han kom ud fra besøget på Brandts Kunstmuseum. Foto: Michael Bager
Kronprinparret fik en rundtur i det nyligt ombyggende Kunstmuseum Brandts, hvor de først så de udstillingen ”The Great Filter”. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];