Annonce
Indland

Kronprinsparret åbnede virtuelt vindue til Australien

Frederik og Mary kastede glans over verdenspremiere i København og Melbourne på direkte og permanent videoskærm-forbindelse.

Med en samtale mellem kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og Københavns kulturborgmester Martin Geertsen (V) indviedes natten til torsdag en videoskærm på Rådhuspladsen i København med direkte forbindelse til et torv i Melbourne i Australien.

Videoforbindelsen vil stå ved busterminalen på Rådhuspladsen til fri afbenyttelse frem til september. Herefter er det planen at flytte skærmen til Ørestad Nord, oplyser turismeorganisationen Wonderful Copenhagen.

Dermed har alle forbipasserende på Rådhuspladsen nu mulighed en snak med, hvem der nu lige står ved skærmen på den anden side af Jorden.

Kl 01 natten til torsdag var det altså selveste kronprins Frederik og kronprinsesse Mary - med tusinder af sommerklædte Melbourne-borgere i baggrunden.

Annonce
Kronprinsparret på vej til den båd som skal sejle dem en tur op af Yarra-floden i Australien
Kronprinsesse Mary giver hånd til en lille pige, da hun besøgte Federation Square i Melbourne torsdag.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce