Annonce
Indland

Kronprinsessen sætter fokus på julemærker

Årets julemærkekunstner, Carl Quist Møller, har valgt at lave 50 portrætter af nogle af de børn, der i øjeblikket bor på et af de fire julehjem i Danmark.

Julemærkehjemmene fejrer 100-års jubilæum, og kronprinsesse Mary præsenterer årets julemærke og kunstner bag.

Først da kronprinsesse Mary stillede sig på talerstolen ved præsentationen af årets julemærke, blev det afsløret, at kunstneren bag mærket i år er Carl Quist Møller, der også har tegnet Jungledyret Hugo.

Historien om Jungledyret Hugo er skrevet af Carl Quist Møllers far, Flemming Quist Møller.

Carl Quist Møller har valgt at lave 50 portrætter af nogle af de børn, der i øjeblikket bor på et af de fire julehjem i Danmark.

Kronprinsessen Mary er protektor for julemærkefonden, og det er for hende en hjertesag, at danske børn kan få det liv, de fortjener.

- Når børn ankommer til et julemærkehjem, får de hjælp til at komme videre i deres liv. Behovet for julemærkehjem har aldrig været større end i år, sagde kronprinsessen fra talerstolen.

Og det har hun ret i, for selvom julemærket i år fejrer 100-året for åbningen af de første julemærkehjem i Danmark, falder salget af julemærker samtidig med, at antallet af børn, der står på venteliste, stiger.

Lige nu står mere end 700 drenge og piger på ventelisten for et ophold, og dermed er ventetiden oppe på 16 måneder.

Foruden kronprinsessen og kunstneren bag var grev Ingolf med til at fejre, at det i år er 100 år siden, at de første julemærkehjem blev oprettet i Danmark.

Pengene fra salget af årets julemærke går til de fire julemærkehjem, der fungerer som et midlertidigt hjem for børn, der har brug for hjælp til at bryde en ond cirkel som eksempelvis overvægt eller mobning.

Årets julemærke bliver sat til salg fra tirsdag den 30. oktober, hvor man kan købe mærket på posthuse, i SuperBest og på julemærkefondens netbutik.

Det første julemærke i verden var dansk og havde premiere i december i 1904, da den daværende postassistent Einar Holbøll kom på idéen. Senere blev idéen kopieret af mange andre lande og udbredt verden over.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce