Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Kronprinsen løb med opmærksomheden

Læserbrev: I søndags til Fjordens Dag arrangement blev jeg stillet det spørgsmål: Hvorfor har I lagt Fjordens Dag på samme dag, som der er Royal Run?

Jeg kunne så fortælle, at Fjordens Dag har ligget anden søndag i september de sidste 30 år. Og andre dele af landet og naturorganisationer har sluttet sig til, så det både er naturens uge op til og Naturens Dag på den anden søndag i september.

Jeg er selv vældig positiv for, at folk samles til motion i flok i byerne, og fint initiativ af vores kronprins. Jeg er heller ikke speciel royal eller det modsatte, jeg er dog flere gange i udlandet blevet bedt om at fortælle, hvordan et kongehus kan være placeret i et demokrati. Det gør jeg så efter bedste evne med en vinkel om, at de hører under kategorien magtløse ambassadører.

Annonce

Det, der undrer mig, er at stort set samtlige redaktioner på de forskellige medier valgte at dække Royal Run massivt.

Det, der undrer mig, er at stort set samtlige redaktioner på de forskellige medier valgte at dække Royal Run massivt, mens der var meget mindre omtale af alle de naturaktiviteter, der fandt sted. Og alle de naturorganisationer som viste flaget på dagen. Jeg kan se i presseomtalen, at næste års Royal Run er anden pinsedag.

Vi er midt i noget, som er en grøn omstilling, og under coronaen har der aldrig været så mange mennesker i naturen. Det burde efter min opfattelse have bragt mere medieopmærksomhed til Fjordens Dag på Fyn og Naturens Dag over resten af landet. Måske kunne de besøgende have fået ekstra viden om at bruge naturen på en for dem fornuftig måde, så vi kunne komme forbi al den grøftegravning, vi har set omkring naturnationalparker, dyr bag hegn og vores fælles brug af naturen. Dialogen om den grønne omstilling. I den bod, hvor jeg fortalte om de ting, jeg repræsenterede, havde vi et fint besøg, men rundt omkring hørte jeg beretninger om et noget mindre besøg end tidligere år.

Med coronanedlukningens naturinteresse kunne vi måske generelt have forventet et større fremmøde og ikke mindst en større dækning. Flere medier bl.a. TV2 gik jo helt i royal ugebladsdækning. Jeg ved ikke, hvor gange vi har set familien modtage den løbende kronprins. Fyens Stiftstidende havde sidemæssigt en til en dækning af begge arrangementer.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

For abonnenter

Byggefirma har haft et helt vildt år og omsætter for 2,3 milliarder - men på et punkt blev 2021 det dårligste år siden 2015

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Faaborg-Midtfyn

Trods løfter om hurtig tilbagebetaling: Plejehjemsbeboere og efterladte venter stadig på millionbeløb

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Odense

Jørgen har samlet på Coca-Cola-ting i 35 år: Kunne aldrig drømme om at drikke en Pepsi

Annonce