x
Annonce
Odense

Kronprinsen kommer ikke: Royal Run aflyst i pinsen og udsat til september

Kronprins Frederik deltog i 2018 i Royal Run i Odense. Foto: Michael Bager
Endnu et stort motionsløb har på grund af coronavirus-pandemien været nødt til at aflyse. Royal Run med kronprins Frederik skulle have fundet sted anden pinsedag den 1. juni, men er nu udsat til den 6. september. Imens lurepasser Eventyrløbet i Odense.

Havde du planlagt at skulle løbe side om side med kronprins Frederik til Royal Run i Odense skal du væbne dig med tålmodighed, for løbet anden pinsedag den 1. juni er nemlig aflyst og udsat.

Det bekræfter Dansk Atletik Forbund og Royal Run i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag, og der er ikke tale om en aflysning, men om en udsættelse af løbet til søndag den 6. september i Danmark, og for Grønlands vedkommende søndag den 30. august i Nuuk.

- Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med Covid-19 er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest, udtaler kronprins Frederik.

Ifølge Royal Run har omkring 80.000 danskere allerede tilmeldt sig løbet i København/Frederiksberg, Sønderjylland, Odense, Aalborg, Bornholm og i Nuuk, hvor de ville kunne løbe sammen med kronprinsen og den kongelige familie, men alle må nu vente et halvt års tid. Men ifølge kongefamilien er der ingen grund til så bare at ligge på sofaen, men tværtimod bruge den ekstra tid på at komme ud i naturen og træne.

- Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed, udtaler kongefamilien.

Annonce

Royal Run 2020

Royal Run 2020 afholdes i Danmark søndag den 6. september 2020

Royal Run 2020 kickstartes i Nuuk, Grønland, den 30. august 2020. I Danmark afholdes Royal Run 2020 i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.

De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.

I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Mere information: www.royalrun.dk

Enighed om udsættelse

Det er en enig styregruppe, som i samråd med de lokale arrangører, Kongehuset og mediepartneren TV 2 har besluttet at udsætte Royal Run til søndag den 6. september.

- Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato, siger Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund, på vegne af Royal Runs styregruppe.

Det er tredje gang, der skal arrangeres Royal Run. Første gang skete det i forbindelse med kronprinsens 50-års fødselsdag. I år er det som bekendt coronavirussen, som spænder ben for arrangementet.

- Den nuværende situation påvirker os alle, også i Grønland, og det er for rigtig mange mennesker en meget vanskelig tid. Vi glæder os derfor til, at vi sammen til Royal Run efter sommer kan mødes i en glædelig folkefest i kølvandet på denne meget alvorlige tid, lyder det fra Morten Mølholm Hansen.

Tidligere onsdag blev det offentliggjort, at et andet af de store løb i Danmark - den 41. udgave af Copenhagen Marathon - har aflyst sit løb. Det skulle have fundet sted søndag den 17. maj, men er udsat til 2021.

Eventyrløbets fremtid

I Odense er det Odense Gymnastik Forening (OGF), som står for den praktiske del af afviklingen omkring Royal Run.

Foreningen står også for et af de største éndags-motionsløb i Danmark, nemlig Eventyrløbet med op til 24.000 deltagere. Det skulle have fundet sted Kristi himmelfartsdag den 21. maj 2020, men på grund af samfundets nedlukning som følge af coronavirus kommer det ikke til at ske.

Styregruppen bag Eventyrløbet har ventet på udmeldingen fra Royal Run for at undgå, at de to motionsløb skal kollidere med hinanden. Indtil videre har man derfor valgt at hemmeligholde en ny dato for Eventyrløbet, som ikke skal kollidere med hverken Royal Run eller H.C. Andersen Marathon.

OGF og Eventyrløbet ventes senere i denne uge at offentliggøre en ny dato for det populære motionsløb.

Korup Halvmarathon aflyste i sidste uge sit planlagt løb i april, og netop fordi det er svært at finde en ny løbsdato uden at kollidere med andre motionsløb har man valgt helt at aflyse i 2020 og først vende tilbage igen i 2021.

Kronprins Frederik løb i 2018 i mål sammen med Louise Laursen (i rødt) ved Royal Run i Odense. Foto: Michael Bager

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce