Annonce
Odense

Kronprinsen indviede veteranhjem i Odense

Kronprins Frederik klippede snoren til Veteranhjem Odense torsdag eftermiddag. Foto: Michael Bager
Tusindvis af veteraner har nu en mulighed for at få hjælp og et netværk med indvielsen af et nybygget veteranhjem i Odense.

Lidt mere end fire et halvt år skulle der gå fra den første tanke om et veteranhjem i Odense blev luftet og til Kronprins Frederik torsdag kunne klippe snoren og officielt indviede det nybyggede veteranhjem i Odense, der så små har været i drift siden december. Hjemmet er Danmarks første der er opført med det ene formål at huse et veteranhjem. De fire øvrige veteranhjem i landet har alle til huse i tidligere villaer og lignende, der ikke er optimale i forhold til de ting et moderne veteranhjem skal kunne klare.

På hjemmet bag Soldaterhjemmet Dannevirke på Søndre Boulevard, skal veteraner i dagtimerne kunne komme forbi og tale med andre veteraner - og måske skabe sig et netværk, der kan gøre hjemkomsten efter en udstationering lettere. Veteranhjemmet har også syv værelser, hvor veteraner i en periode kan få et ekstra pusterum, hvis de trænger til det.

- Der er på veteranhjemmene som udgangspunkt plads til alle. Her er plads til dem, der kommer styrkede hjem og gerne vil mødes og genopfriske minder, og der er plads til dem, der har behov for støtte og omsorg – både socialt, mentalt og fysisk– derfor hedder det et hjem, siger Christian Kurt Nielsen, formand for Fonden Danske Veteranhjem, der står bag hjemmene.

Ideen til byggeriet opstod, da den daværende Beskæftigelses- og Socialrådmand Steen Møller sammen med formanden for Soldaterhjemmet Dannevirke, Henrik Dyhr, luftede idéen i Fyens Stiftstidende i august 2014. Nogle måneder senere fik man de første penge til projektet via et forsvarsforlig i Folketinget og siden gav A.P. Møller Fonden et større millionbeløb til byggeriet. Derfor var formanden for A.P. Møller Fonden, Ane Uggla også med ved dagens indvielse, sammen med blandt andre forsvarschefen, formanden for Danske Veteranhjem, borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og flere andre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce