Annonce
Nordfyn

Kronprinsen hylder Bogense som VM-by: Det er et rigtigt godt løb, der er stablet op

Kronprins Frederik brugte en time på at nærstudere VM-området i Bogense og tilbragte i alt fem timer i byen. Foto: Claus Fisker/Scanpix.

I interview med Fyens Stiftstidende udtrykte Kronprins Frederik begejstring over Fyns og Bogenses afvikling af VM i cyklecross.

Bogense: Der var intet skyndsomt og pligtskyldigt over kronprins Frederiks besøg søndag ved VM i cyklecross. Fem timer brugte han med oprigtig interesse på at fordybe sig. Ikke mindst, da han i en time gik på VM-pladsen for at se faciliteterne på tætteste hold og tale med diverse mennesker - dog holdt han sig, måske meget klogeligt, fra at begive sig ind i partyteltet, der var fyldt til randen med festende, fulde fans.

Herrernes løb så han ude på ruten, inden han efterfølgende forestod præmieoverrækkelsen. Akkurat, som han tidligere på dagen havde gjort efter kvindernes U23 løb. Kronprinsen fortalte, at han selv de seneste par år på motionsplan har dyrket cyklecross om vinteren.

Var der noget, De i særlig grad hæftede dem ved, da de gik rundt på VM-pladsen?

- Ja, at det ikke er tilfældigt, at vi danskere er rigtig gode til at arrangere og afvikle så store sportsstævner. Vi forstår at have en balance mellem flow og begrænsninger. Eksempelvis kan man se, hvordan at publikum kan komme tæt på rytterne og rytterstandene. Jeg ved godt, at cyklecross har et andet fremmøde af publikum end landevejsløb, men vi forstår at arrangere sådan noget her i Danmark, sagde han til Fyens Stiftstidende.

Annonce
Danish Crown Prince Frederik visited the World Championship in cyclo cross in Bogense, Denmark February 3, 2019.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Drøm stort

Nu er Bogense en relativ lille by, og det lå ikke lige til højrebenet, at et så stort arrangement skulle være her. Er det her en bekræftelse på, at man gerne må sætte overliggeren lidt højere end normalt?

- Ja, bestemt. Man skal tro på det højeste, og så kan det godt være, at man ikke når i toppen med det samme, men én dag lykkes det, ligesom vi ser her i dag. Det er et rigtigt godt løb, der er stablet op. Og så skal vi heller ikke glemme, at hele Fyn er, kan man sige, et UCI cykelsportsområde, hvor der tidligere har været afviklet store stævner på verdensplan, både i cykling og ligeledes også i andre store sportsgrene.

Kronprinsen spiste middag med UCI-præsident David Lappartient. Under rundturen brugte han megen tid på at tale med to af de danske VM-deltagere, Viktoria Schmidt Knudsen og Rasmus Wulff Norholm Gotke. Blandt deltagerne i turen var blandt andre også borgmester Morten Andersen (V) og Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand i Odense.

Danish Crown Prince Frederik visited the World Championship in cyclo cross in Bogense, Denmark February 3, 2019.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Danish Crown Prince Frederik visited the World Championship in cyclo cross in Bogense, Denmark February 3, 2019.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce