Annonce
Indland

Kronprinsen fik grønt lys til brotur af politi

. Her hilser kronprins Frederik på triatleten Camilla Pedersen ved ankomsten til Sport 2014 i Herning lørdag.

En redegørelse viser, at politiet gav kronprinsen lov til at krydse en ellers lukket storebæltsbro.

Da kronprinsen natten til søndag ville køre over den ellers stormlukkede storebæltsbro, var det politiet, som gav ham lov til at passere.

Det oplyser selskabet bag broen, Sund & Bælt, i en redegørelse til Transportministeriet, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

I redegørelsen fremgår det, at kronprinsen lørdag klokken 15.15 ankommer til betalingsanlægget ved Halsskov på Fyn.

Her får han efter aftale med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lov til at køre igennem anlægget og holde på den anden side af anlægget før broen.

- Der er således ikke givet tilladelse til at bilen kan passere broen. Krone 7 vælger dog at køre over broen på trods af ordre om det modsatte fra politiet, skriver Sund & Bælt i redegørelsen.

Senere vender kronprinsen tilbage efter at have været til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt.

Søndag klokken 01:00 kan Fyns Politi informere om, at kronprinsen vil over forbindelsen med følgebil, når han ankommer.

Klokken 02.53 oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at kronprinsen med sit følge skal lukkes over broen. Kort efter passerer han således i Krone 7.

Mandag forklarede politidirektør Steen Nørskov fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, at det var folk fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), som sad i kronprinsens følgebil.

Ifølge politidirektøren blev der dog kørt over broen uden nogen form for tilladelse fra myndighederne.

- Da PET og kronebilen kommer til Storebælt, får de lov til at køre gennem betalingsanlægget, og det er af sikkerhedsmæssige årsager.

- Der er ikke givet tilladelse til at passere broen, men vi må jo konstatere, at de er kørt over. Det er der ikke mig bekendt fortilfælde for, sagde Steen Nørskov mandag til Ritzau.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce