Annonce
Odense

Kronprinsen åbner filmfestival i Odense

Kronprins Frederik er protektor for Odense International Film Festival, og nu kommer han til Odense for at åbne dette års festival. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Kronprins Frederik er med, når Odense International Film Festival afvikles den sidste uge i august.
Annonce

Odense: Det er helt ok at have en OFF-dag. Og når nu man er kronprins og vælger at tage en af slagsen mandag den 24. august i Odense, så kan det næsten ikke blive bedre.

For når OFF – Odense International Film Festival - åbner dette års festival på Magasinet, bliver det med deltagelse af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, som har takket ja til invitationen fra Odense Kommune. Filmfestivalen er Danmarks Internationale, Oscar-kvalificerende, kortfilmfestival - og med sin opstart i 1975 er det landets ældste filmfestival.

- Det er et stort og velfortjent skulderklap, at Kronprinsen viser sin opbakning ved at deltage i åbningen. Det er en anerkendelse af det meget store udviklingsarbejde, der er blevet lagt af arrangørerne siden festivalens start - et udviklingsarbejde, som har bragt OFF op på et højt internationalt niveau. Det er værdifuldt for Odense, for et rigt og levende kulturliv gør byen spændende at bo i, og trækker besøgende til byen, så endnu flere kan få øjnene op for Odenses mange kvaliteter, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Trods coronarestriktioner bliver festivalen gennemført. Det bliver dog med langt færre deltagere til åbningen og prisoverrækkelserne lørdag den 29. august, samt lidt færre gæster i biograferne. Til gengæld kan festivalens filmprogram opleves via nettet, hvor man med OFF-stream kan købe adgang til samtlige festivalens film.


Det er en anerkendelse af det meget store udviklingsarbejde, der er blevet lagt af arrangørerne siden festivalens start - et udviklingsarbejde, som har bragt OFF op på et højt internationalt niveau.

Peter Rahbæk Juel, borgmester


Filmfestivalen begyndte i 1975, og i de seneste år har festivalen gennemgået en rivende udvikling, som har betydet, at den i 2013 blev anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival.

Dermed blev både vinderen af Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence sendt videre til USA. Fra 2015 kunne Odense Internationale Filmfestival også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre – og siden 2018 er vinderen af Dokumentarkonkurrencen også gået til Oscar-selektionen.

Således bliver samtlige vindere fra kortfilmskonkurrencerne sendt videre til den prestigefyldte Oscar-komité. Desuden har OFF siden 2019 kunnet sende én kandidat videre til European Film Awards, ligesom de nominerede til Robert prisen for Bedste Danske Kortfilm også findes blandt deltagere på festivalen.

- Vi er stolte over den udvikling, som OFF har haft. Det er en af de mest prestigefyldte festivaler inden for kortfilm, og hvert eneste år strømmer filmskaberne til Odense for at deltage. Det er godt for byen, men i høj grad også for den danske filmscene, og jeg er utrolig glad for, at Kronprinsen har sagt ja tak til at deltage i åbningen. Det betyder meget med kongehusets anerkendelse og interesse for det store kulturarbejde, der bliver gjort i Odense, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Kronprinsen er protektor for festivalen, men det er første gang han er med til at åbne den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce