Annonce
Indland

Kronprins løb trods skade: Jeg har en smule sten i benene

Kronprins Frederik sluttede løbet Royal Run af i København, hvor han tilbagelagde ti kilometer.

Kronprins Frederik løb mandag aften ti kilometer. Forinden havde han løbet fire kortere ruter.

Det er en glad og tilfreds kronprins, som mandag aften gennemførte den sidste af fem ruter i løbet Royal Run.

- Jeg er glad for, at jeg fik trukket mig igennem, siger kronprins Frederik, efter at han er løbet i mål på Frederiksberg Allé i København.

Her tilbagelagde han ti kilometer. Tidligere på dagen havde han løbet One Mile - en distance på 1,609 kilometer - i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

Forinden løbet havde han meddelt, at han døjer med rygproblemer og derfor ikke har løbet i seks uger.

Alligevel gennemførte han fem ruter i løbet i fem forskellige byer. Først fire på distancen en britisk mil og til sidst de ti kilometer.

- Der er en lille smule sten i benene, siger kronprinsen, der fortæller, at ryggen stadig har det fint.

- Den har det godt. Sådan nogle skader har godt af at blive varmet op og få bevægelse, siger han.

Under ruten i København løb kronprinsen sammen med de mange tusinde andre løbere forbi Amalienborg. Her stoppede han op og vinkede til sin mor, dronning Margrethe, der stod på balkonen og vinkede.

At løberuten bragte kronprinsen og løberne forbi slotspladsen, var hovedpersonen selv godt tilfreds med.

- Det er fantastisk godt rutevalg. Kan man få sin familie med både på balkonen og på lægterne, jamen, så kan jeg ikke ønske mig meget mere, sagde kronprins Frederik efter løbet på Frederiksberg.

Kronprinsen tilbagelagde de ti kilometer på 57 minutter, hvilket var en smule langsommere end hans hustru, kronprinsesse Mary.

Hun løb med på ti kilometer i Odense og kom i mål efter 53 minutter og 10 sekunder.

- Jeg tror, at jeg kom til at løbe langt over evne. Det var på grund af det fantastiske heppekor hele vejen rundt, sagde kronprinsessen efterfølgende.

Det tidlige sommervejr svigtede heller ikke i dag, da kronprinsen begav sig ud på sit sidste løb.

Alt gik ifølge kronprinsen op i en højere enhed på dagen, som er startskuddet til en hel uge med fødselsdagsfejringer i anledning af kronprinsens 50-års-fødselsdag.

- Alt er lykkedes. Hvis der var en 13-skala stadigvæk, så var det til et 13-tal.

Annonce

FAKTA: 70.575 løber med kronprinsen

På en solskinsrig 2. pinsedag har mange danskere fundet løbeskoene frem for at løbe med kronprins Frederik til Royal Run.

Her er det endelige overblik over antallet af tilmeldinger til Royal Run.

I alt: 70.575 tilmeldte.

Aalborg: 9151 tilmeldte.

Aarhus: 12.346 tilmeldte.

Esbjerg: 6662 tilmeldte.

Odense: 7261 tilmeldte.

København: 35.155 tilmeldte.

Kilde: Royal Run.

FAKTA: Se tidsplanen - hvornår løber kronprinsen i din by?

Kronprins Frederik må trods rygproblemer igennem et travlt løbeprogram mandag, når han sammen med over 70.000 løbere og kongehusentusiaster løber Royal Run.

Her kan du se, hvornår kronprinsen er at finde i de fem løbebyer landet over:

* Aalborg: Lidt over klokken 09.00 skyder kronprinsen distancen "One Mile" (1,609 kilometer) i gang, hvor han selv løber med.

* Aarhus: Kronprinsen ventes at ankomme mellem klokken 10.30 og 11.00. Efterfølgende løber han "One Mile".

* Esbjerg: Kronprinsen ventes at ankomme mellem klokken 13.00 og 13:30. Efterfølgende løber han "One Mile".

* Odense: Kronprinsparret ankommer omkring klokken 16.00. Kronprins Frederik løber "One Mile", og kronprinsesse Mary løber ti kilometer.

* København: Kronprinsen ankommer mellem klokken 18.00 og 18.30. Han løber ti kilometer.

* I alle byer vil der være en lang række arrangementer omkring startområdet, hvor borgmestre holder taler, og der synges fødselsdagssang.

Kilder: Royalrun.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce