x
Annonce
Indland

Kronprins Frederik opereret efter skiuheld i Schweiz

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kronprinsen slog skulderen ved skiløb i Schweiz og er nu blevet opereret i Danmark, oplyser kongehuset.

Kronprins Frederik er blevet opereret på Rigshospitalet, efter at han i sidste uge skadede sin skulder i forbindelse med skiløb i Schweiz.

Annonce

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse mandag.

- Behandlingen bestod i en ukompliceret operation, som forløb planmæssigt. Skulderskaden påvirker ikke kronprinsens officielle program, skriver kongehuset.

Kronprinsesse Mary bor i øjeblikket i Schweiz med parrets fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Børnene er således i gang med et 12 uger langt skoleophold på Lemania-Verbier International School i Verbier i det sydvestlige Schweiz.

Kronprins Frederik opholder sig hos familien i Schweiz, når der er mulighed for det, oplyste kongehuset i december i fjor.

Familien bor i en skihytte, som kronprinsparret har ejet siden 2009.

Kronprins Frederik informerede offentligheden om ejerskabet af skihytten i forbindelse med børnenes skolestart i januar.

Siden kom det frem, at kronprinsparret også har lejet skihytten ud, når parret ikke selv boede i den.

Det har kronprinsparret nu sat en stopper for, da det mødte en del kritik, at de muligvis tjente penge på det.

Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, har dog afvist, at kronprinsparret tjente penge på udlejningen.

- De penge, der er kommet ind ved at leje huset ud, er brugt til at sikre driften, vedligehold og så selvfølgelig at afdrage på lånet, sagde hun i januar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce