Annonce
Kerteminde

Kronprins Frederik og kong Harald til Kerteminde

Vi ses i Kerteminde - det kunne han godt have sagt, kronprinsen - her efter et besøg i Odense.

Kerteminde: Så er det tid til at finde de røde løbere frem i Kerteminde igen.

Både kronprins Frederik og Norges kong Harald har meldt deres ankomst til byen, hvis sidste royale besøg var dronning Margrethe og prins Henriks besøg i sommeren 2000.

Den danske kronprins og den norske konge har begge sagt ja tak til den invitation, som Kertemindes sejlsuccés, Big Boat Challenge har sendt til henholdsvis det danske og norske hof.

Big Boat Challenge sejles i pinsen 22.-23. maj og er en nyskabelse, der har vundet gehør langt ud over Danmarks grænser. Den royale glans over stævnet er ikke så lidt af en fjer i hatten for arrangørerne fra Kerteminde Sejlklub.

- Det er helt, helt fantastisk. Det havde vi nok ikke drømt om - men vi glæder os kolossalt på egne og på Kertemindes vegne. Det er da en positiv opmærksomhed, som både byen og egnen kan bruge, siger Peter Kristoffersen, medarrangør.

Kronprins Frederik og hans besætning er tilmeldt Big Boat Challenge med team Nanoq og sejler i en Farr 40.

Hans majestæt kong Harald af Norge er tilmeldt med sin båd - en TP52, der hedder "Fram XVI".

Annonce
Kong Harald kommer også til Kerteminde - om han har sin frue med, vides endnu ikke.
Dronning Margrethe og prins Henrik var i Kerteminde i juli 2000 - og var skam også ude at sejle. Dog i roligt tempo om bord på Rylen.
Freja og Eigil fik kongelige klap i 2000 - Fjord og Bælt ligger da også på Dr. Margrethes plads - og ja, den er opkaldt efter dronningen.
Hele byen tog mod dronningen under høj julisol for ti år siden - her er det sognepræst Kirsten Jørgensen, der tager imod regenten.
Goddag, goddag, goddag - der var fyldt overalt i byen, da Dronningen arriverede, her i selskab med daværende borgmester Jacob Daurhøj.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce