Annonce
Faaborg-Midtfyn

Krodatter vil sælge kendt kro på 90 dage: Stor interesse, men endnu ingen købsaftale

Kroen har været i Lisbeth Chawes familie i over 100 år, og hendes forældre, Ib og Anne-Lise Jørgensen er tredje generation, der driver kroen, som familien i sin tid overtog fra Brobygård.Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Krodatter Lisbeth Chawes vil sælge Brobyværk Kro på 90 dage. Hun har fået mange henvendelser, men det har endnu ikke medført et salg. I august sættes slutspurten ind.

Brobyværk: 1. juni lød startfløjtet til et ambitiøst eksperiment: Kan man sælge Brobyværk Kro på 90 dage uden brug af ejendomsmægler? Det har kroejerparret Ib og Anne-Lise Jørgensens datter, Lisbeth Chawes, sat sig for at finde undersøge.

Nu er to tredjedele af tiden gået, så spørgsmålet er, om der er en købsaftale på vej. Svaret er nej. I hvert fald ikke inden for den kommende uge.

- Men jeg har to, der har bedt om, at der bliver indhentet byggetilladelser, så jeg tager fat i kommunen og ser, hvad der er af muligheder. Det er interessant, fordi det bliver mere konkret, men det er også tidskrævende, og jeg har jo en deadline, der hedder 90 dage, fortæller Lisbeth Chawes, der er der er selvstændig rådgiver i it-branchen. Tidligere var hun marketingschef og partnerdirektør i softwarevirksomheden Komfo og har derfor et solidt netværk. Og det er netop det netværk, hun vil bruge til at sælge kroen.

Brobyværk Kro blev sat til salg på traditionel vis gennem en ejendomsmægler for 12 år siden, men dengang var der ingen, der viste interesse for at købe, og kroen blev pillet af markedet igen efter et års tid. Lisbeth Chawes synes derfor, at hun allerede er nået langt.

- Hvis der stadig er to interessede, når måneden er gået, har vi opnået mere end da kroen var til salg for 12 år siden. Det kan godt være, vi ikke når at få underskriften; at vi først får den om et halvt år, men så har vi fået kickstartet processen. For mig handler det om at få skabt nogle muligheder, så mine forældre på sigt kan komme væk. Jeg synes, vi er kommet godt ud over rampen, men vi skal selvfølgelig også i mål, siger hun.

Annonce
Lisbeth Chawes og hendes brødre har ikke selv mulighed for at overtage kroen. Foto: Anthon Unger

Travl sommer

En af de to, der har bedt om byggetilladelse, har været der fra begyndelsen, og den anden er lidt nyere. Lisbeth Chawes har fået en del henvendelser fra interesserede, nogen mere seriøse end andre.

- Jeg har haft nogen, der har budt alt for lavt. Mine forældre har ikke brug for at tage af sted i morgen, de har ikke en deadline, der hedder 1. september. De er glade, hvis det bliver inden for en årrække på to-fem år, siger Lisbeth Chawes. Kroen er sat til salg for 7,5 millioner kroner og har haft positive regnskaber de sidste 20 år.

Ifølge Lisbeth Chawes har kroen haft en af de travleste somre nogensinde, og det er hendes indtryk, at mange har været forbi og kigge, fordi de har vidst, at kroen er til salg. Hun ville dog gerne have haft, at de havde givet sig til kende, så hun kan måle den reelle interesse for kroen.

Den sidste måned, inden eksperimentet slutter, skal bruges på at få indhentet tilladelserne hos kommunen og så se, om hun kan gøde interessen hos nogle af dem, hun kan mærke har været seriøse i deres henvendelser.

- Nogle gange bruger man meget energi på at få en masse ind, men er der nogle af dem, man kan varme yderligere op? Man er nødt til at prøve at bearbejde der, hvor der er positiv interesse, forklarer hun.

Der har ikke umiddelbart været nogen af henvendelserne, der er gået på at lave andet end kro i lokalerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce