Annonce
Sport

Kroatien og Østrig bliver EM-klar med hjemmesejre

Antonio Bronic/Reuters
Både Østrig og Kroatien blev klar til EM-slutrunden, da begge hold vandt deres gruppekampe hjemme.

Både Østrig og Kroatien blev sent lørdag klar til EM-slutrunden i fodbold i 2020.

Begge hold ville kvalificere sig med uafgjort i hjemmekampene mod henholdsvis Nordmakedonien og Slovakiet, men det endte med hjemmesejre for både Østrig og Kroatien.

Østrig slog Nordmakedonien 2-1, og dermed følger Østrig med Polen til EM fra gruppe G, mens Kroatien vandt 3-1 efter at have været bagud 0-1 mod Slovakiet.

De tre point var også nok for Kroatien til at slutte øverst i gruppe E og sikre EM-deltagelse.

I den gruppe vil sidste spillerunde afgøre, om Slovakiet, Wales eller Ungarn følger kroaterne til slutrunden.

Kroatiens Nicola Vlasic forsøgte sig med et lumsk hovedstød efter en aflevering fra Luka Modric efter 25 minutter, og det trak op til en kroatisk scoring, men i stedet gik det lige modsat.

I det 32. minut strøg den tidligere FC Nordsjælland-spiller Stanislav Lobotka igennem i venstre side, og han lagde bolden ind i feltet, hvor Robert Bozenik prikkede den i mål til overraskende 1-0-føring til Slovakiet.

Kroatien skulle minimum have uafgjort for at blive klar til EM, og jublen brød ud i det 56. minut, da Nikola Vlasic tog et par træk og bankede bolden i mål til 1-1.

Så var kroaterne spillet varme, og fire minutter senere pandede Bruno Petkovic så Kroatien på 2-1 efter et hjørnespark, hvor den tidligere Esbjerg-målmand Martin Dúbravka var chanceløs hos Slovakiet.

Det blev ikke nemmere for slovakkerne, da Róbert Mak med sit andet gule kort blev udvist med en halv time igen.

Kroatien slog til mod gæsternes ti mand med et kvarter igen, da Ivan Perisic flugtede bolden i mål til 3-1.

I Østrig gik der syv minutter, så fangede hjemmeholdet gæsternes forsvar, da Stefan Lainer sendte en stikning i dybden, som fik lov at passere.

Bolden endte hos Bayern Münchens David Alaba, og han sørgede for 1-0-føring.

Det holdt til pausen, og anden halvleg var blot tre minutter gammel, da Lainer så selv kom på scoringslisten.

Efter et hjørnespark endte en ripost hos forsvarsspilleren fra Borussia Mönchengladbach, og han øgede til 2-0.

Gæsterne reducerede tre minutter inde i tillægstiden ved Vlatko Stojanovski.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce