Annonce
112

Kro-par udlover dusør efter indbrud: - Det er lidt som at skulle finde en nål i en høstak

Natten til mandag, 2. påskedag, brød en eller flere tyve ind på Gelsted Kro og stjal kontanter. Arkivfoto: Michael Bager

Gelsted: - Det er lidt som at skulle finde en nål i en høstak.

Sådan siger Thomas Truelsen, der sammen sin bedre halvdel Pernille Filipsen driver Gelsted Kro.

Natten til mandag, 2. påskedag, brød en eller flere tyve ind på kroen og stjal kontanter, og der er ifølge Thomas Truelsen ikke umiddelbart noget, der tyder på, at en opklaring af indbruddet er lige rundt om hjørnet.

Derfor har parret valgt at efterlyse vidner via kroens Facebook-side. I samme ombæring udloves en dusør til dem, der kan hjælpe parret og politiet til en opklaring. Politiet fandt nemlig ingen fingeraftryk, fortæller Thomas Truelsen.

Tyven kom ind på kroen ved at bryde et vindue op, og vedkommende havde øjnene rettet mod kontanterne. Tyven blev dog afbrudt af kroens alarm, der lød klokken 01.27.

Selv om Thomas Truelsen var på kroen fem minutter efter alarmen lød, lykkedes det tyven at slippe væk med kontanter. Hvor mange, ønsker han ikke at oplyse.

Annonce

Indbrud på Birkehøjvej

Finn Wegner fra Fyns Politis indbrudsgruppe fortæller, at der, udover indbruddet på Gelsted Kro, er registreret et enkelt indbrud i Gelsted i løbet af påsken.

Det er sket påskedag (søndag) mellem klokken 16 og 19.15 i en bolig på Birkehøjvej. Her har en stadig ukendt gerningsmand brudt et toiletvindue op og åbnet skuffer i både badeværelse og bryggers. Fra boligen stjal tyven en sort Playstation, en sort Playstation Pro, en sort Samsung Galaxy S7 Edge, en sort og hvid taske og et guldarmbånd.

Ifølge Finn Wegner er det ikke lykkedes politiet at finde spor, der kan pege i retning af gerningsmanden endnu.

Har man oplysninger i de nævnte sager, kan Fyns Politi kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce