Annonce
Indland

Kritisk trængsel i 2020: Rahbæk Juel bekymret over manglende trafik-sammenhæng

Odenses socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel. Foto: Jens Wognsen

Ny prognose fra Vejdirektoratet varsler kritisk trængsel i 2020. Odenses borgmester er bekymret og påpeger behov for motorvejsudvidelse.

Der vil om tre år være kritisk trængsel på Fynske Motorvej. Det viser en ny prognose, som Vejdirektoratet har udarbejdet for Fyens Stiftstidende. I 2020 vil belastningsgraden være på 95 procent i myldretiden, og med en sænkelse af broafgiften vil trængslen vokse yderligere.

Prognosen bekymrer Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S):

- Jeg er glad for opmærksomheden omkring de fynske trafikproblemer, men jeg er meget bekymret over den manglende sammenhæng. Vi har allerede en ekstremt belastet E20, som vel nok er det største trafikale problem på motorvejsnettet i Danmark - for landsdelene har problemer med at hænge sammen, siger han.

Annonce

Behov for et tredje spor

Borgmesteren påpeger, at den stigende trafik og trængsel kalder på en reel udvidelse af Fynske Motorvej med et tredje spor.

- En sænkelse af broafgiften gør, at der kommer endnu mere trafik. Det er åbenlyst, at der er behov for, at man i denne finanslov får sat en dato og fundet en plan for finansieringen af det tredje spor på den fynske motorvej.

Forslaget om at inddrage nødsporet til kørsel i myldretiden omhandler motorvejsstrækningen mellem Nørre Aaby og Odense V. Ligesom denne strækning er der vedtaget anlægslov om en udvidelse af motorvejen syd om Odense, og den er der brug for, siger borgmesteren.

- Der er et stort behov for, at regeringen og Christiansborg beviser, at nødsporsløsningen ikke er en syltekrukke. Og det kan de ved at give Fyn og Danmark en klar dato for, hvornår det tredje spor skal stå klart. Jeg vil også gerne sende et klart signal til de fynske politikere om, at vi ikke skal lade os spise af med en nødsporsløsning.

Hvad vil du gøre for at få fundet en finansiering af det tredje spor?

- Jeg presser på gennem de kanaler, jeg har til Christiansborg. Vi har et tæt samarbejde mellem de fynske borgmestre, og vi er på vej til at nedsætte en E20-komité.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce