Annonce
Assens

Kritisk situation for tissetrængende: Et offentligt toilet er brændt, et andet er ’uhumsk’ og et tredje er opsagt

Det er i øjeblikket knaphed på offentlige toiletter i Assens by. Toilettet på Mariendal Strand bliver beskrevet som uhumsk, mens toilettet på Fåborgvej er brændt. Og toiletterne på Tobaksgaarden er ikke længere offentlige. Foto: Henrik Larsen/Assens Kommune
Tissetrængende i Assens by har i øjeblikket svært ved at finde et offentligt toilet, der hverken er udbrændt eller beskrives som 'uhumsk'.

Assens: - Det lugter som et gammeldags ikke-rengjort festivaltoilet.

Dommen over det offentlige toilet ved Mariendal Strand i Assens er hård, og skolebuschaufføren Gert Jacobsen, Turup, er klar i mælet:

- Kunne der ikke bevilges en hovedrengøring af toilettet, spørger han.

Annonce

Han holder af og til pause ved stranden. Man kan ikke byde nogen at bruge det nærmeste toilet, mener han.

- Der er et lille opslag om, hvordan det bliver gjort rent, men det lugter bare af pis. Det er uhumsk, og det kan vi ikke være bekendt, forklarer Gert Jacobsen, der også tænker på den kommende sommersæson, hvor der plejer at være mange mennesker i området.

Håndværkere er bestilt

Han foreslår, at kommunen højtryksrenser toilettet med klorin. Eller spærrer det af.

- Hvis jeg sad i byrådet, så ville jeg lukke det og sætte et festivaltoilet op i stedet, som skulle tømmes en gang i mellem, understreger chaufføren, der kun i nødstilfælde bruger toiletbygningen.

Fyens Stiftstidende har for nylig "besøgt" toilettet og konstateret, at forholdene langt fra er optimale. Der er graffiti på væggene, og bygningen kunne i det hele taget godt bruge en kærlig hånd.

Trafik- og byggechef Lars Evald Jensen fortalte for omkring fire uger siden, at toilettet ville være nymalet og rengjort inden åbningen 1. maj. Freddy Nielsen, leder af Entreprenørgården i kommunen, oplyser, at toilettet bliver gjort rent hver dag - og at en modernisering lader vente på sig.

- Håndværkerne er allerede bestilt, og det (den bevaringsværdige toiletbygning, red.) skal have den helt store tur, fortæller lederen af Entreprenørgården.

Toiletbygningen ved Mariendal Strand er medtaget af hærværk. Foto: Henrik Larsen.

Med det mener han, at der både skal males og lægges nyt gulv - og noget af inventaret skal udskiftes.

- Det er en større omgang, og man kan forvente, at det nok vil være lukket i 14. dage, siger Freddy Nielsen.

Han tør ikke spå om, hvornår de travle håndværkere går i gang, men han tror på, at det står klart, inden sommerferien for alvor sætter ind.

Det er en større omgang, og man kan forvente, at det nok vil være lukket i 14. dage

Freddy Nielsen, leder af Entreprenørafdelingen

Der er i det hele taget mangel på offentlige toiletter i Assens by lige for tiden. Den offentlige toiletbygning på Fåborgvej mellem Bryggeriet Vestfyen og Skovanlægget har været udsat for en brand, så man har spærret bygningen af.

Annonce

Få steder for tissetrængende

Og der venter en større reparation, før det kan blive toilet igen. Brandstiftelsen er ifølge Freddy Nielsen meldt til politiet og forsikringen.

Hvor skal tissetrængende så gå hen?

Kulturhuset Tobaksgaarden har indtil nu haft en aftale med kommunen om, at husets toiletter er offentlige. Men det er slut pr. 1. maj. Tobaksgaarden har nemlig opsagt aftalen med kommunen.

- Det er os, der har opsagt aftalen, og vi har haft de samme problemer, som Assens Kommune har haft med deres egne toiletter, siger kulturchef Lasse Tajmer, der dermed mener, at kommunen må være have forståelse for beslutningen.

Fyens Stiftstidende har tidligere beskrevet, at de nu forhenværende offentlige toiletter på Tobaksgaarden "af og til" er blevet udsat for hærværk, hvor nogen har stjålet toiletbrætter, lokumspapir  - og toiletterne er i det hele taget blevet raseret.

Et lyspunkt i den lidt mørke tid er, at kommunen er i gang med at opføre nye faciliteter på midtermolen på Assens Havn. I forlængelse af Det røde pakhus bliver der bygget to moderne baderum inklusiv toiletter til besøgende sejlere, samt et offentligt toilet, som er handicapvenligt til øvrige gæster, der benytter havnen, oplyser kommunen.

Ifølge Freddy Nielsen fra Entreprenørgården forventes det færdigt "indenfor den nærmeste fremtid".

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Fyn

Politi og brandvæsen til stede ved skolebrand

Navne

Den 45-årige guldlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

OB

Brøndby Stadion bliver stribet: Bus efter bus efter bus kører OB-fans til pokalfinalen

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Annonce