Annonce
Debat

Kritikken er urimelig

Annonce

FORSKNING: I onsdagsavisen kritiseres Videnskabsministeriet for at spolere mulighederne for etablering af en forskerskole ved Syddansk Universitet. Kritikken er urimelig.

Den Danske Forskningsfond rettede i foråret 2006 henvendelse til Videnskabsministeriet med et forslag om etablering af en såkaldt forskerskole. Forslaget byggede på den præmis, at fonden, Syddansk Universitet og ministeriet hver skød 10 mio. kr. årligt ind i skolen i tre år.

Sådan som et enigt Folketing har skruet forskningsbevillingssystemet sammen, er det ikke muligt at gå ind i konkrete projekter uden om forskningsrådssystemet.

Ministeriet er meget optaget af at etablere samspil mellem private parter og de offentlige universiteter. Det er en af vejene frem mod et højteknologisk vidensamfund.

På den baggrund var fondens forslag interessant. Men desværre også umuligt at imødekomme, hvilket er nævnt i flere møder for repræsentanter for fonden.

Ministeriet har også skrevet en opfordring til fonden om at gå de normale veje.I praksis vil det betyde, at Syddansk Universitet skulle søge om midlerne via forskningsrådssystemet. Det er en praksis, universitetet er helt bekendt med.

Fonden har nu oplyst, at man ikke længere ønsker at fremme projektet bl.a. med henvisning til, at det har været umuligt at få aftalt møder mellem ministeriet, fonden og universitetet.

Det må ministeriet naturligvis beklage. Vi mener også, konklusionen er forhastet. Videnskabsministeriet havde gerne set, at fonden via Syddansk Universitet havde spillet dette projekt ind ad hoveddøren til forskningsrådssystemet.

I den sammenhæng kan det måske være nyttigt at vide, at ansøgningsfristen for midler til etablering af forskerskoler er den 1. maj 2007. Det kan derfor undre, at fonden nu har meddelt, at man ikke ønsker at gå videre med projektet.

Hvad der imidlertid må undre endnu mere, er, at Syddansk Universitets rektor, der om nogen kender alle spillereglerne, nu slår ud med armene og taler om københavneri. Det er ikke seriøst.

Det skal understreges, at ministeriet naturligvis hellere end gerne stiller op til endnu et møde, hvor alle relevante parter deltager - herunder ikke mindst universitetet.

Men det ændrer ikke ved, at alle forslag om offentligt tilskud til forskerskoler skal kvalitetsvurderes i forskningsrådssystemet, før der kan bevilges støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce