Annonce
Nyborg

Kritik før demonstration: - Hvorfor skal det foregå lige i snotten på flygtningene?

"Lad være med at tage asylansøgerne som gidsler i jeres demonstration," lyder opfordringen til Dansk Samling forude for dagens protestmøde,

Borgere og byrådsmedlemmer langer ud efter arrangørene af protestmødet foran Strandvænget: Hvorfor skal det foregå lige op i ansigtet på asylansøgerne?

Annonce

Forkasteligt, unødvendigt, usympatisk og smagløst.

Sådan lyder dommen over Dansk Samlings planlagte protestmøde foran Strandvænget i Nyborg lørdag eftermiddag fra beboere i Skovparken samt medlemmer af byrådet.

At dømme ud fra debatten på Facebook har 35 personer tænkt sig at troppe op foran asylcentret i dag for at udtrykke deres utilfredshed over "krænkelse af det kommunale selvstyre."

- Man kunne have valgt alle mulige andre steder at afholde demonstrationen. Rådhuset, Udlændingestyrelsen og så videre. Men i stedet skal det foregå lige op i snotten på asylansøgerne. Det er smagløst, siger Morten Høst, som næsten er nabo til asylcenteret.

Det samme mener Skovparkens formand, Flemming Hansen, såvel som alle andre beboere i kvarteret, som Fyens Stiftstidende talte med fredag. Der var mange forskellige holdninger til asylcenteret, men alle var enige om, at demonstrationen er malplaceret. Flere kaldte det både forkasteligt og unødvendigt.

Annonce

Hård dom fra byrådsmedlemmerne

I Nyborgs Byråd tegner der sig det samme afvisende billede overfor Dansk Samlings initiativ. Det afslører en rundspørge, foretaget af Fyens Stifstidende lørdag formiddag.

Samtlige af de lokalpolitikere, der i skrivende stund har svaret, cirka halvdelen af byrådets 25 medlemmer, tager skarp afstand fra placeringen af demonstrationen. Heriblandt flere politikere fra både Venstre og Socialdemokratiet.

- Man tager asylansøgerne som gidsler i en sag, de ikke har nogen indflydelse på. Det er O.K., at nogen vil demonstrere, men det burde foregå foran rådhuset eller Christiansborg, lyder det fra Martin Huus fra Venstre.

Thomas Laursen fra SF kalder protestmødet for "usympatisk og dumt".

Også borgmester Kenneth Muhs (V) opfordrede i går via Danmarks Radio demonstranterne til at tage toget til Christiansborg i stedet for.

Protestmødet løber af stablen klokken 14 lørdag. Flere af byrådsmedlemmerne i Nyborg opfordrer både medier og borgere til at holde sig væk. På den måde får Dansk Samling så lidt opmærksomhed som muligt, lyder det.

- Det er det eneste, de higer efter. Og deres holdninger synes ikke at være i tråd med mange nyborgenseres, siger John Schmidt fra Socialdemokratiet.

Både Venligboerne og Ungdommens Røde Kors planlægger at troppe op på asylcenteret i dag for at vise støtte til flygtningene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce