Annonce
Odense

Kritik af nyt bæredygtigt byggeri: Det virker som spild af ressourcer

Sharon Fisher har som formand for Byforeningen for Odense svært ved at forstå nødvendigheden af at rive ned for at bygge nyt. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Sharon Fisher, formand for Byforeningen for Odense, undrer sig over, at det skal være nødvendigt at rive ned for at bygge nyt.
Annonce

Det er ikke bæredygtigt at rive ned for at bygge op. Sådan lyder den spontane reaktion fra Sharon Fisher, formand for Byforeningen for Odense, på planerne om et stort nyt statsligt kontorbyggeri i Lerchesgade, hvor Skat i dag holder til.

- For mig lyder det umiddelbart som et ressourcespild, at man skal rive eksisterende byggeri ned for at bygge nyt, uanset af det nye er bæredygtigt, siger Sharon Fisher, der undrer sig over, at man ikke forsøger at indkorporere de nuværende bygninger, idet hun peger på, at transformation af eksisterende byggeri er den trend, mange toneangivende byplanlæggere peger på.

Byforeningen for Odense har markeret sig kraftigt i debatten om arkitektur og planlægning i Odense, men Sharon Fisher vil dog endnu ikke forholde sig til, hvad et projekt, der foreløbig er på tegnebrættet, kan få af betydning for området, hvor der skal bygges.

- Jeg kan blot sige, at det undrer mig, at hvis man vil bygge nyt, hvorfor lægger man det så ikke et andet sted, hvor der ikke skal rives ned først for at bygge nyt, siger Sharon Fisher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce