Annonce
Odense

Kritik af nyt bæredygtigt byggeri: Det virker som spild af ressourcer

Sharon Fisher har som formand for Byforeningen for Odense svært ved at forstå nødvendigheden af at rive ned for at bygge nyt. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Sharon Fisher, formand for Byforeningen for Odense, undrer sig over, at det skal være nødvendigt at rive ned for at bygge nyt.

Det er ikke bæredygtigt at rive ned for at bygge op. Sådan lyder den spontane reaktion fra Sharon Fisher, formand for Byforeningen for Odense, på planerne om et stort nyt statsligt kontorbyggeri i Lerchesgade, hvor Skat i dag holder til.

- For mig lyder det umiddelbart som et ressourcespild, at man skal rive eksisterende byggeri ned for at bygge nyt, uanset af det nye er bæredygtigt, siger Sharon Fisher, der undrer sig over, at man ikke forsøger at indkorporere de nuværende bygninger, idet hun peger på, at transformation af eksisterende byggeri er den trend, mange toneangivende byplanlæggere peger på.

Byforeningen for Odense har markeret sig kraftigt i debatten om arkitektur og planlægning i Odense, men Sharon Fisher vil dog endnu ikke forholde sig til, hvad et projekt, der foreløbig er på tegnebrættet, kan få af betydning for området, hvor der skal bygges.

- Jeg kan blot sige, at det undrer mig, at hvis man vil bygge nyt, hvorfor lægger man det så ikke et andet sted, hvor der ikke skal rives ned først for at bygge nyt, siger Sharon Fisher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce