Annonce
Assens

Kritik af Netto-beslutning: - Det er bare ikke godt nok

Marc Roar Hintze er formand for Assens Købstad. Han advarer kommunen om, at beslutninger som den med et nej til mulig Netto-flytning i Assens, ikke er den rigtige vej at gå. Arkivfoto: Kim Rune

Formand for Assens Købstad Marc Roar Hintze mener ikke, det er et godt signal at sende til omverdenen, at et politisk flertal sagde nej til en Netto-flytning i Assens.

Assens: Netto fik ikke lov til at flytte sin butik i Assens fra Østergade til Fåborgvej.

Så langt, så godt, men sådan er det bare ikke godt. Det mener Marc Roar Hintze, formand for erhvervsforeningen Assens Købstad. Han advarer om, at det var den forkerte vej at gå for Assens by, hvilket han også har gjort opmærksom på i et læserbrev til avisen.

Han uddyber sine argumenter her, og synes, der bliver trådt for lidt på speederen omkring udviklingen, fortæller han.

- Vi synes, det er ærgerligt. Vi vil gerne have, der bliver trådt lidt på speederen omkring udviklingen. Når der kommer en investor, der vil lægge over 30 millioner kroner til at lave en forretning efter et helt nyt koncept, så bliver det skudt til jorden. Med et meget snævert flertal endda. Det synes jeg er ærgerligt. Det er et dårligt signal til et godt projekt, siger Marc Roar Hintze.

Han fortæller, at han frygter, at det nu kommer til at ligge øde hen ved Fåborgvej.

- Tror du andre butikskæder vil tænke sig lidt mere om fremover, når der bliver sagt Assens?

- Det gør de jo, for hvis de gerne vil herned, og hvis de gerne udvikle deres butikker, så kan jeg simpelthen ikke se, hvor man kan lægge dem henne, fortæller Marc Roar Hintze.

- Folk peger på, det kan ligge i den gamle Spar (Super Spar i Østergade, der lukkede i april 2015, red.) eller nede i Kiwi (også i Østergade, som lukkede i maj 2017, red.). Men det er jo forretninger, som netop ikke har kunnet udvikle sig til forretninger, som de ser ud i dag. Det, der har forandret sig, det er, at folk mere og mere bruger deres bil til at handle ind med. Man cykler ikke ned og har indkøbsposer på styret mere, tilføjer han.

- Hvad kan I stille op som interesseforening?

- Vi bliver ved med at presse på og ser, om man ikke kan gøre det her bedre. Nu er det blevet besluttet, men vores holdning er: Det er bare ikke godt nok, siger Marc Roar Hintze.

Annonce

Netto-flytning i Assens

29. august besluttede et flertal på 15 mod 14 i Assens Byråd ikke at muliggøre, at Netto kan flytte fra Østergade i Assens til Fåborgvej 14-16 i rundkørslen.

Adressen på Fårbogvej er ejet af Assens-entreprenør- og murermester Palle Johansen.

Nettos butik i Assens ligger på Østergade 78. Arkivfoto: Kim Rune

Vil ikke visne hen

Han håber, at flytte-sagen er en "enlig svale", siger han.

- Vi skal kunne gøre det bedre. Det kan ikke passe, at en by som Assens, kommunens største by, procentuelt har færrest indkøbsmuligheder, nævner formanden for Assens Købstad.

- Det holder jo ikke. Så vi bliver nødt til at gøre noget, svarer han.

- Men hvad kan man så gøre?

- Vi vil fortsat presse på, for at politikerne - i hvert fald de 15 af dem (der sagde nej, red.) - måske prøver at tænke lidt mere nuanceret og overvejer, hvordan en udvikling af en by er sket de sidste 500 år: At vi ikke kan spole tiden tilbage. Vi bliver nødt til at kigge fremad, svarer Marc Roar Hinzte.

- Men må I ikke bare respektere beslutningen?

- Jo. Vi kan ikke gøre andet her og nu. Men vi har ikke tænkt os at stoppe vores planer for at udvikle byen. Vi kan se faktuelt, at der sker en naturlig afvikling. Det er selvfølgelig altid beklageligt. Men som reaktion mod den naturlige afvikling bliver vi jo nødt til at holde fast og sige, at det kan vi simpelthen ikke acceptere. Vi vil ikke visne hen hernede, siger Marc Roar Hintze.

Det er her ved rundkørslen på Fåborgvej 14-6 i Assens (ved den hvide bygning bagest), at Netto overvejede at flytte deres butik til fra Østergade. Men det måtte Netto ikke, blev det besluttet på det seneste byrådsmøde. Arkivfoto: Kim Rune

Et signal til omverdenen

Men var Netto virkelig garanti for den udvikling, som går den forkerte vej i Assens, som Assens Købstad mener det? Til det svarer Marc Roar Hintze, at Netto blot forsøgte at udvikle deres forretning i Assens, så den ikke endte som Kiwi eller Spar.

- Man hindrer den i at træde et skridt i den rigtige retning. Men det næste er det signal, vi sender til omverdenen: At hernede ønsker vi ikke, der sker noget. Vi vil sidde blive afviklet ganske langsomt. Det kan vi ikke acceptere, fortæller Marc Roar Hintze.

Han siger, der er en god dialog med administrationen i kommunen og politikerne, men finder det samtidig træls, at de kedelige historier om Assens, som som for eksempel afvisningen af flytningen, slipper ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce