Annonce
Assens

Kritik af Netto-beslutning: - Det er bare ikke godt nok

Marc Roar Hintze er formand for Assens Købstad. Han advarer kommunen om, at beslutninger som den med et nej til mulig Netto-flytning i Assens, ikke er den rigtige vej at gå. Arkivfoto: Kim Rune

Formand for Assens Købstad Marc Roar Hintze mener ikke, det er et godt signal at sende til omverdenen, at et politisk flertal sagde nej til en Netto-flytning i Assens.

Assens: Netto fik ikke lov til at flytte sin butik i Assens fra Østergade til Fåborgvej.

Så langt, så godt, men sådan er det bare ikke godt. Det mener Marc Roar Hintze, formand for erhvervsforeningen Assens Købstad. Han advarer om, at det var den forkerte vej at gå for Assens by, hvilket han også har gjort opmærksom på i et læserbrev til avisen.

Han uddyber sine argumenter her, og synes, der bliver trådt for lidt på speederen omkring udviklingen, fortæller han.

- Vi synes, det er ærgerligt. Vi vil gerne have, der bliver trådt lidt på speederen omkring udviklingen. Når der kommer en investor, der vil lægge over 30 millioner kroner til at lave en forretning efter et helt nyt koncept, så bliver det skudt til jorden. Med et meget snævert flertal endda. Det synes jeg er ærgerligt. Det er et dårligt signal til et godt projekt, siger Marc Roar Hintze.

Han fortæller, at han frygter, at det nu kommer til at ligge øde hen ved Fåborgvej.

- Tror du andre butikskæder vil tænke sig lidt mere om fremover, når der bliver sagt Assens?

- Det gør de jo, for hvis de gerne vil herned, og hvis de gerne udvikle deres butikker, så kan jeg simpelthen ikke se, hvor man kan lægge dem henne, fortæller Marc Roar Hintze.

- Folk peger på, det kan ligge i den gamle Spar (Super Spar i Østergade, der lukkede i april 2015, red.) eller nede i Kiwi (også i Østergade, som lukkede i maj 2017, red.). Men det er jo forretninger, som netop ikke har kunnet udvikle sig til forretninger, som de ser ud i dag. Det, der har forandret sig, det er, at folk mere og mere bruger deres bil til at handle ind med. Man cykler ikke ned og har indkøbsposer på styret mere, tilføjer han.

- Hvad kan I stille op som interesseforening?

- Vi bliver ved med at presse på og ser, om man ikke kan gøre det her bedre. Nu er det blevet besluttet, men vores holdning er: Det er bare ikke godt nok, siger Marc Roar Hintze.

Annonce

Netto-flytning i Assens

29. august besluttede et flertal på 15 mod 14 i Assens Byråd ikke at muliggøre, at Netto kan flytte fra Østergade i Assens til Fåborgvej 14-16 i rundkørslen.

Adressen på Fårbogvej er ejet af Assens-entreprenør- og murermester Palle Johansen.

Nettos butik i Assens ligger på Østergade 78. Arkivfoto: Kim Rune

Vil ikke visne hen

Han håber, at flytte-sagen er en "enlig svale", siger han.

- Vi skal kunne gøre det bedre. Det kan ikke passe, at en by som Assens, kommunens største by, procentuelt har færrest indkøbsmuligheder, nævner formanden for Assens Købstad.

- Det holder jo ikke. Så vi bliver nødt til at gøre noget, svarer han.

- Men hvad kan man så gøre?

- Vi vil fortsat presse på, for at politikerne - i hvert fald de 15 af dem (der sagde nej, red.) - måske prøver at tænke lidt mere nuanceret og overvejer, hvordan en udvikling af en by er sket de sidste 500 år: At vi ikke kan spole tiden tilbage. Vi bliver nødt til at kigge fremad, svarer Marc Roar Hinzte.

- Men må I ikke bare respektere beslutningen?

- Jo. Vi kan ikke gøre andet her og nu. Men vi har ikke tænkt os at stoppe vores planer for at udvikle byen. Vi kan se faktuelt, at der sker en naturlig afvikling. Det er selvfølgelig altid beklageligt. Men som reaktion mod den naturlige afvikling bliver vi jo nødt til at holde fast og sige, at det kan vi simpelthen ikke acceptere. Vi vil ikke visne hen hernede, siger Marc Roar Hintze.

Det er her ved rundkørslen på Fåborgvej 14-6 i Assens (ved den hvide bygning bagest), at Netto overvejede at flytte deres butik til fra Østergade. Men det måtte Netto ikke, blev det besluttet på det seneste byrådsmøde. Arkivfoto: Kim Rune

Et signal til omverdenen

Men var Netto virkelig garanti for den udvikling, som går den forkerte vej i Assens, som Assens Købstad mener det? Til det svarer Marc Roar Hintze, at Netto blot forsøgte at udvikle deres forretning i Assens, så den ikke endte som Kiwi eller Spar.

- Man hindrer den i at træde et skridt i den rigtige retning. Men det næste er det signal, vi sender til omverdenen: At hernede ønsker vi ikke, der sker noget. Vi vil sidde blive afviklet ganske langsomt. Det kan vi ikke acceptere, fortæller Marc Roar Hintze.

Han siger, der er en god dialog med administrationen i kommunen og politikerne, men finder det samtidig træls, at de kedelige historier om Assens, som som for eksempel afvisningen af flytningen, slipper ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];