Annonce
Odense

Kritik af gæsteregistrering: Læg ansvaret på forbrugeren, ikke restauranterne

Bjørn Hentze, fra Bargroup, som blandt andet driver Storms Pakhus og Sir Club. Han mener ikke, det er op til restauratører at registrere gæster
Sundhedsmyndighederne opfordrer restauranter til at registrere deres gæster, men den fremgangsmåde er Bargroup - der ejer flere værtshuse i Odense - ikke enig i. Ansvaret bør i stedet lægges over på gæsterne gennem Smittestop-appen.
Annonce

Odense: Flere restauranter arbejder på at implementere systemer til at registrere besøgende, efter Sundheds- og Ældreministeriet i starten af ugen opfordrede til netop det.

Men hos den odenseanske restaurationskoncern Bargroup har man valgt ikke at indføre gæsteregistrering, fordi det endnu er uklart, hvordan restaurationerne skal håndtere problemstillingen med databeskyttelsesforordningen (GDPR).

Det fortæller Bjørn Hentze, der er direktør og partner i Bargroup.

Yderligere stiller han sig uforstående overfor, at ministeriet har valgt at lægge ansvaret over på virksomhederne.

- Jeg forstår ikke, at regeringen ikke arbejder mere for at lægge ansvaret over på den enkelte forbruger ved at reklamere mere for Smittestop-appen. For hvis nu alle havde appen aktiveret på deres telefoner, var der ingen grund til, at vi registrerede dem, argumenter Bjørn Hentze.

Annonce

Ærgerlig drejning

Smittestop-appen blev lanceret i juni. Den registrerer allerede, hvem der har været i nærheden af en smittet. Ifølge Bjørn Hentze har Bargroup opfordret al dets personale til at bruge appen.

- Jeg synes, det tager en ærgerlig drejning, når det virker som om, at myndighederne giver op på smitteappen, når de kunne være med til at tage medansvaret og hjælpe med at spore smitten op i samarbejde med den enkelte borger, siger Bjørn Hentze.

Annonce

Odense Kommune går ind for registrering

Odense Kommune synes det er en god idé, at restaurationerne registrerer gæster. Der er dog forståelse for, at det er nemmere for nogle end andre.

- Steder som Jensens Bøfhus og Vivaldi har en manuel registrering af gæsterne, og det synes jeg er en god idé, men det er klart, at det kan være svært for de mindre steder, siger Peter Bøgholm, direktør for Odense Cityforening.

Her ser man også Smittestop-appen som en vigtig ressource, og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) anbefaler, at man downloader appen.

- Den er ikke dækkende, men den er et godt supplement i henseende til at få inddæmmet smitten, siger han.

Annonce

En branche i knæ

Bjørn Hentze læner sig op ad brancheorganisationen Danmarks Restauranter & Caféer (DRC).

Onsdag meldte DRC ud til dets medlemmer, at restaurationerne gør klogt i ikke at registrere deres gæster, hvis de er i tvivl om, hvordan der skal tages højde for GDPR.


Det er jo ikke bare lige at registrere gæsterne, for der rejser sig en masse nye spørgsmål, som vi ikke har afklaret endnu.

Bjørn Hentze, Bargroup


DRC bekræfter over for avisen, at det er udmeldingen.

Bargroup-direktøren undrer sig også over, at man beder en branche om at strække sig lidt længere, lige efter den er blevet ramt af restriktioner på forsamlinger, der ifølge Bjørn Hentze skaber udgifter, omkostninger og konsekvenser for restaurationernes drift og overlevelse.

- Vi har ikke mulighederne og ressourcerne til gæsteregistrering lige nu. Vi er en branche i knæ.

- Det er jo ikke bare lige at registrere gæsterne, for der rejser sig en masse nye spørgsmål, som vi ikke har afklaret endnu. Så spørgsmålet er: Hvorfor arbejder regeringen ikke på at udbrede Smittestop-appen?

Sundheds- og Ældreministeriet har ikke mulighed for at stille op til citat, men det henviser til Datatilsynets seks gode råd for registrering af gæsters oplysninger. Det understreges i øvrigt, at ministeriet på intet tidspunkt har sagt, at folk ikke skal bruge Smittestop-appen, og at registreringsordningen er frivillig.

Hvis gæsteregistrering bliver et krav, eller hvis DRC ændrer holdning, er Bargroup dog klar til at følge trop.

- Vi overholder alle krav, der kommer fra regeringens side af, og hvis vores brancheorganisation anbefaler os at registrere, og vi kan se, det giver mening, gør vi det. Men vi har ikke mulighederne og ressourcerne for det lige nu, siger Bjørn Hetze.

Bargroup

Bargroup er en restaurationskoncern i Odense med forskellige beværtninger og eventservice.

Bargroup driver blandt andet, Storms Pakhus, Viggos, Ryan’s Irish Pub, Klosterkroen, Blomsten & Bien og Den Brølende And.

Ejerne af Bargroup er partnergruppen Bjørn Hentze, Gregers Schmidt og Martin Bødker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce