x
Annonce
Nyborg

Krisestab: Hør efter og tag det roligt

- Det er helt afgørende, at man følger anbefalingerne, siger lederen af Nyborg Kommunes krisestab, kommunaldirektør Lars Svenningsen. Foto: Michael Bager
Kommunal krisestab mødes hver dag for at følge corona-situationen i Nyborg.

Nyborg: Hør efter og tag det roligt.

Sådan lyder budskabet fra den kommunale krisestab, der hver dag - også lørdag og søndag - mødes for at tage bestik af corona-situationen i Nyborg.

Krisestaben trådte sammen morgenen efter det pressemøde onsdag aften, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsmyndighederne offentliggjorde nye drastiske tiltag i kampen mod coronavirussen.

Og indtil videre bliver der altså taget bestik af situationen fra dag til dag.

- Krisestaben mødes hver dag, og hvis der kommer nye tiltag og anbefalinger, vil vi meget hurtigt melde det ud på kommunes hjemmeside og på Facebook, siger lederen af krisestaben, kommunaldirektør Lars Svenningsen.

Annonce

Ansatte sendt hjem

Krisestaben har siden torsdag morgen truffet en række beslutninger, som griber ind i borgernes hverdag.

En af de første var at sende to tredjedele af kommunens omkring 2500 ansatte hjem.

Og siden har krisestaben blandt andet også truffet beslutning om at lukke skoler og daginstitutioner og begrænse adgangen til kommunens pleje- og ældrecentre.

Oplysningerne om, hvordan man som borger skal forholde sig, bliver løbende opdateret på Nyborg Kommunes hjemmeside nyborg.dk.

- Og det helt afgørende er, at man følger anbefalingerne, understreger kommunaldirektør og leder af krisestaben Lars Svenningsen.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce