Annonce
Odense

Kriseramt spillested på udvalgsmøde i dag

Tina Bue Jensen ønsker flere løsninger i spil for en redning af det regionale spillested Posten

ODENSE: For anden gang på blot to et halvt år skal politikerne i by- og kulturudvalget finde en løsning på det skandaleramte spillested Posten.

Gælden er vokset, publi-kum svigter koncerterne, og bestyrelsen er i opløsning. Postens daværende leder Jan Aaskov blev i foråret 2006 taget i at fuske med regnskaberne, og hans efterfølger Niels-Jørgen Simonsen har siden lagt sig ud med samarbejdspartnere i og uden for Odense i en grad, så Posten ikke er blevet den musikalske diamant i Odense Kommunes kulturstrategi.

Heller ikke selv om stedet er i tiptop stand efter en renovering for 12 millioner kommunale kroner.

Tina Bue Jensen (S) og hendes fæller i by- og kulturudvalget debatterer krisen på mødet i dag, også selv om Posten ikke står på dagsordenen.

- Jeg håber, at vi denne gang får et helikopterperspektiv med flere løsninger, hvor vi sidst kun havde en redningsplan at tage stilling til, siger Tina Bue Jensen.

Annonce

Vi troede på formanden

Kun den daglige leder Jan Aaskov blev i sin tid skiftet ud.

Bestyrelsesformand Per Borchsenius fortsatte, selv-om en fyret bogholder fra Posten fastholdt, at han i et år havde vidst besked om den daglige leders fusk med bilagene - det afviste formanden dengang. I dag har Per Borchsenius og en splittet bestyrelse givet op.

- Var redningsplanen god nok dengang?

- Det var den vel ikke. Men vi troede på, at de her folk var i stand til at drive det. Og det var de så ikke uden, at vi kender baggrunden for det. Der ligger et stykke arbejde for bestyrelsen og forvaltningen at finde ud af, hvad der gik galt, siger Tina Bue Jensen.

Hun vil i første omgang foreslå, at Posten fortsætter som en selvejende institution - også selv om Odense Kommune dermed fortsætter med at have en begrænset indflydelse på bestyrelsen og spillestedet trods et årligt tilskud på to millioner kroner.

- Sådan er virkeligheden jo, når det er en selvejende institution. Men hvis det er udelukket, så må kommunen tage over. Det er fuldstændigt udelukket for mig at have Odense uden Posten, siger Tina Bue Jensen.

Et stærkere mandat

Hun vil dog sikre sig, at forvaltningen på Odense Kommune får et stærkere forhandlingsgrundlag i for- hold til Posten, hvis den fortsætter som en selvejende institution. Det kan ske ved, at viljen til samarbejde bliver understreget i driftsaftalen, som det i dag sker for daginstitutioner.

-Vi vil kigge nøje på driftsaftalen efter, at vi har været udsat for dette, siger Tina Bue Jensen.

Ingen kommentar

I dag ønsker Tina Bue Jensen ikke at kommentere på den afgående bestyrelses handlinger. Hun ønsker heller ikke at kommentere den daglige leders indsats siden september 2006.

- Vi har et fantastisk spillested, og jeg kender det ikke nok til at vide, hvad der er gået galt. Det har jeg ikke med min baggrund evner til at vurdere, siger Tina Bue Jensen.

Embedsværket må ifølge Tina Bue Jensen finde nogle løsninger til politikerne, og det skal være nu, så spillestedet fortsætter fra 1. januar.

- Vi skal ikke have en løsning i første kvartal 2009, og måske skal kommunen i en overgangsperiode holde hånden under spillestedet. Vi skal sikre, at Posten fortsætter, gentager Tina Bue Jensen.

Det har ikke været muligt at træffe hverken Per Borchsenius eller kulturrådmand Anker Boye for en kommentar til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce