Annonce
Erhverv

Krisen i Jensens Bøfhus: Palle Skov Jensen vil sælge stor jagtejendom på Fyn

Palle Skov Jensens jagtejendom Skåstrup-Nyhave lidt vest for Bogense. Den største del af jordområderne er orienteret omkring de to oprindelige skove. Kort: Mikkel Damsgård Petersen. Luftfoto: Cowi

Palle Skov Jensen vil sælge sin meget store jagtejendom i nærheden af Bogense. Til salg-skiltet kommer op samtidig med, at hans koncern kæmper for at afvikle en stor gæld.

En af Danmarks største jagtejendomme er blevet sat til salg ved Skåstrup Strand i nærheden af Bogense.

Det er forretningsmanden Palle Skov Jensen, Odense, der vil sælge ejendommen, som han ellers har samlet gennem mange opkøb siden 2000.

Salgsbestræbelserne falder sammen med, at Palle Skov Jensens restaurantkæde, Jensens Bøfhus kæmper med meget store underskud og en årelang tilbagegang. Det seneste regnskab viste således et underskud på 25 millioner kroner før skat.

Koncernen er i gang med at afvikle sin store gæld og har alene i 2016 betalt 85 millioner kroner tilbage til banker og realkreditinstitutter. Bankerne har stadig cirka 210 millioner kroner tilbage i koncernen, så tilbagebetalingen har fortsat høj prioritet. Ejeren har forsøgt at få andre til at skyde penge ind i foretagendet men forgæves.

Du kan se ejendommen på kortet herunder. Artiklen fortsætter under kortet.

Annonce

Skåstrup-Nyhave

Pris: 59 millioner kroner.

Areal: 251 hektar - cirka halvdelen er skov.

Hovedhus på Nyhave 10 med havudsigt, otte udlejningsboliger og driftsbygninger.

Skovene var tidlgere ejet af Gyldensteen Gods.

Pris: 59 millioner kroner

Palle Skov Jensen håber at få 59 millioner kroner for jagtejendommen Skåstrup-Nyhave, som kan medvirke til at styrke hans og koncernens likviditet. Han ejer pesonligt omkring halvdelen af ejendommen, mens et af selskaberne i hans koncern ejer den anden halvdel.

Skåstrup-Nyhave er sat til salg gennem ejendomsmæglerfirmaet Asger Olsen, Gudme, der har specialisteret sig i salg skove, godser og større landbrug.

Det samlede landområde er på 251 hektar (2,5 millioner kvadratmeter) ved den fynske nordkyst vest for Bogense. Det omfatter først og fremmest to store skove - Nyhave og Skåstrup Frihed, som tidligere var ejet af Gyldensteen Gods.

Palle Skov Jensen har forbundet de to skove ved at opkøbe landbrugsejendomme i stor stil i området. I ejendomsannoncen beskrives det således: " Ejendommen består af to kerner af gammel oprindelig skov, som er smukt bundet sammen med agerjord, græssletter, søer og remiser, som sammen med skovene skaber en helstøbt og sammenhængende ejendom."

Hovedhuset ligger lige ud til havet ved en herskabelig park, og derudover er der otte udlejningsboliger og nolge driftsbygninger. Men der er ingen tvivl om, at det er jagten, der er i centrum: "Jagten på Skåstrup-Nyhave er særdeles god og varieret. Jagtmulighederne omfatter masser af vilde ænder og gæs, en god bestand af råvildt og dåvildt, samt fast udsætning af fasaner," skriver ejendomsmægleren.

"Skåstrup-Nyhave er således en enestående og særdeles herskabelig skov-, jagt- og liebhaver-ejendom," sammenfattes det i annoncen.

Hjemsted for store jagter

Palle Skov Jensen har ofte holdt store jagter i området med efterfølgende middage, hvor kokke fra hans bøfkæde har stået for maden. Han er kendt som meget jagtinteresseret og har deltaget i storvildtjagter blandt andet i Afrika.

Restaurantkæde-ejeren bor til daglig i en statelig ejendom på Langelinie i Odense. Fyens.dk spurgte ham i april, om det var rigtigt, at han havde sat huset her til salg.

- Nej, jeg kender ikke selv alle de rygter. Jeg kan ikke kommentere på dem. Jeg har hørt mange vilde ting gennem årene, svarede han dengang.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Palle Skov Jensen til denne artikel. Ejendomsmægler Asger Olsen har meddelt, at han ikke ønsker at udtale sig eller udlevere informationer.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Alt for smal kost ved Limfjorden

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce