Annonce
Fodbold

Krisen fortsætter: TPI fire point fra overlevelse

TPI spillede væsentligt bedre end på det seneste, men til sidst blev det desværre endnu et nederlag til det fynske hold. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
TPI gik endnu engang fra banen uden sejr, da holdet lørdag gæstede Slagelse. Holdet viste nogle fornuftige takter, men i sidste ende blev det tabte fynboerne kampen og et skridt i kampen om overlevelse.

FODBOLD: Den pointmæssige krise i TPI fortsatte i fynboernes første kamp i kvalifikationsspillet. Holdet var kommet på besøg hos Slagelse, der ligger nummer to i kvalifikationsgruppen og derfor allerede er sikker - dog ikke matematisk - på, at der også næste sæson bliver 2. divisionsfodbold i klubben.

Den sikkerhed er der ikke hos TPI, der med nederlaget til Slagelse nu har ramt 10 kampe i træk uden en sejr. Stimen strækker sig tilbage til 21. oktober, hvor TPI hjemme besejrede rivalerne fra Dalum.

Men der var også nogle positive takter at spore i TPI's spil trods nederlaget.

- Vi spiller noget af det bedste fodbold, vi har gjort, i foråret. Vi starter rigtigt fint ud og har et skud, der rammer overliggeren, og jorden, men ikke går ind desværre. Derefter har vi også en 3-4 fire chancer mere, men vi får aldrig scoret, desværre, sagde cheftræner hos TPI, Ole Stangerup.

Men efter den gode start fra TPI kom Slagelse bedre med i opgøret. Og det blev kort før pausen vekslet til et mål, da Christoffer Thrane scorede efter 40 minutters spil.

- Der skal der også gives kredit til Slagelse. De spiller os tynde og kommer frem til en god chance, som de scorer på. Det er lidt vores lod som bundhold lige nu, at vi ikke får scoret, når vi har chancen, og så straffer de andre hold os, men jeg synes, vi fortjente at få noget med hjem fra kampen, sagde Ole Stangerup.

Med nederlaget til Slagelse er TPI nu nummer 10 af 12 i kvalifikationsspillet, hvor holdene 9-12 rykker ned. TPI er på 16 point, og FC Sydvest, der lige nummer ligger på den vigtige 8.-plads har 20 point. Med 10 kampe og 30 point tilbage at spille for er der altså stadig rig med mulighed for at nå længere op i stillingen.

- Jeg tror 100 procent på, at vi kan nå tilbage. Jeg sagde til spillerne, at jeg ikke kan sætte en finger på deres præstation i dag, og hvis vi kan fortsatte sådan, så tror jeg resultaterne og pointene snart kommer, sagde Ole Stangerup.

TPI's næste kamp er hjemme mod Vejgaard lørdag 27. april klokken 13. Vejgaard ligger i øjeblikket nummer fire.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce