Annonce
Odense

Krisecenter oplever også parallelsamfund i Vollsmose: Imamerne er ikke velkomne her

I Krisecenter Odense oplever man også, at der i Vollsmose findes parallelsamfund, hvor der gælder nogle helt andre regler og normer, der blandt andet er reguleret af imamerne. Arkivfoto: Simon Staun
Hos Krisecenter Odense genkender man billedet af, at der eksisterer parallelsamfund i Vollsmose, hvor imamerne i nogle tilfælde bidrager til den sociale kontrol. På krisecentret er imamerne ikke velkomne, fortæller lederen.
Annonce

Odense: Der er langt fra tale om et enkeltstående tilfælde, når Berlingske i denne uge har kunnet afsløre en skilsmisse-aftale, hvor imam Abu Bashar har stillet vilkår op efter sharialov, som ligger meget langt fra dansk lovgivning.

I Krisecenter Odense, der er et tilbud til kvinder, som har været udsat for vold eller trusler om vold, hører man også om aftalerne.

- Vi har ikke set aftalerne på skrift, men vi har hørt fra kvinderne, at det er noget, der eksisterer. Vi oplever også, at der er visse imamer, som spiller en negativ rolle i forhold til den sociale kontrol med kvinderne. Imamerne er derfor heller ikke velkomne her på krisecentret, siger Jannie Staal, der i det hele taget genkender billedet af, at der findes parallelsamfund i Vollsmose.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der er parallelsamfund i Vollsmose, hvor man i nogle tilfælde forsøger at holde tingene internt og lade være med at involvere politiet eller kommunen. Det giver os nogle store udfordringer i forhold til at sikre, at kvinderne får hjælp, hvis de bliver udsat for vold eller trusler, siger Jannie Staal.

Annonce

Mænd bliver også presset

Mens forkvinderne fra foreningerne Søstre mod vold og kontrol og Foreningen Nour peger på, at det mest centrale er at gøre kvinderne stærke nok til at modstå imamerne, understreger Jannie Staal, at det er vigtigt, at man ikke glemmer mændene.


Der er ikke nogen tvivl om, at der er parallelsamfund i Vollsmose, hvor man i nogle tilfælde forsøger at holde tingene internt og lade være med at involvere politiet eller kommunen. Det giver os nogle store udfordringer i forhold til at sikre, at kvinderne får hjælp, hvis de bliver udsat for vold eller trusler.

Jannie Staal, leder af Krisecenter Odense


- Selvfølgelig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at bakke op om kvinderne og sikre deres frihed. Men der findes også en gruppe mænd, som har behov for hjælp og støtte til at stå imod, når de bliver presset til at få deres kone til at makke ret, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce