Annonce
Odense

Krisecenter får kritik for manglende afskærmning

Jannie Steen Urup, leder af Krisecenter Odense: - Det er ikke særligt hensigtsmæssigt, at folk udefra kan kigge ind i haven og på legepladsen, når bladene falder af træerne. Men vi er i gang med at få lukket af, siger hun. Foto: Odense Kommune
Socialtilsyn Syd havde enkelte kritikpunkter, da tilsynet var på besøg på Odense Krisecenter. Leder Jannie Steen Urup forklarer her, hvad man har gjort for at rette op på forholdene.
Annonce

Odense: Kvinder på Krisecenter Odense skal gerne kunne gå i fred uden at blive udspioneret af folk fra gaden. Men når kulden sætter ind og bladene falder af, forsvinder noget af den afskærmning, som ellers forhindrer uvedkommende i at kigge ind på krisecentret grund.

Det forhold tager Socialtilsyn Syd fat på i sin vurdering af krisecentret, som man besøgte tilbage i januar måned. Her hedder det blandt andet:

- ... afskærmning rundt om tilbuddets have kan opleves som utrygt. Forbipasserende gående eller kørende kan se ind, høre hvad der foregår og tales om på udendørsområdet i tilbuddet. Låge med udgang fra haven og hegnet om haven er placeret tæt ved udendørs rygeskur, hvilket er uhensigtsmæssigt og skaber utryghed for borgerne. Derudover skaber det utryghed, når borgerne skal gå fra bygningen til rygeskuret, da der er minimal belysning, og borgerne kan ses udefra.

Siden besøget har leder af Krisecenter Odense, Jannie Steen Urup, fået lavet en risikovurdering, fortæller hun:

- Haven er lukket, og ingen kan trænge ind, men problemet er, at der er beplantning op af hegnet. Det vil sige, at man kan kigge direkte ind i haven og på legepladsen, når bladene falder af. Og det er ikke særligt hensigtsmæssigt. Men vi har nu fået bevilget, at der skal lukkes af, og den proces er i gang.


Andre gange kan vi være nødt til at flytte en kvinde til et andet værelse, hvis hun bor med vinduer ud til Rødegårdsvej, og voldsudøveren er meget opsøgende. Det kan være frustrerende for kvinden, men vi er nødt til at tænke på sikkerheden her.

Jannie Steen Urup, leder af Odense Krisecenter


Annonce

Flyttede tre gange

Et andet kritikpunkt er fra en kvinde med tre børn. Hun måtte flytte internt tre gange på tre måneder. Jannie Steen Urup forklarer, at der er forskellige forhold, krisecentret må tage hensyn til:

- Når en kvinde flytter ind på krisecentret, kan det godt være, at der er et ledigt værelse på første sal. Hvis kvinden har små børn, flytter vi hende ned i stueetagen, tættere på opholdsrummene - af hensyn til børnene - når der kommer et ledigt værelse her.

- Andre gange kan vi være nødt til at flytte en kvinde til et andet værelse, hvis hun bor med vinduer ud til Rødegårdsvej, og voldsudøveren er meget opsøgende. Det kan være frustrerende for kvinden, men vi er nødt til at tænke på sikkerheden her, forklarer hun.

Annonce

Lidt dårligere kritik

Generelt har Krisecenter Odense fået en lidt lavere vurdering end året før, men overholder alligevel de udvalgte kriterier "i høj grad" med en samlet vurdring på 4,1 på en skala fra 1 til 5.

Det er særligt et forhold, der får karakteren til at falde, området "sundhed og trivsel", hvor vurderingen er faldet fra 4,7 i 2019 til 3,6 i 2020. Her får krisecentret karakteren 3 for to forhold: Vurderingen af, om "borgerne bliver hørt, respekteret og anerkendt", samt vurderingen af, om "tilbuddets pædagogiske indsats understøtter, at der ikke forekommer vold eller overgreb."

1 gives, hvis målet er opfyldt i "meget lav grad", mens 5 gives, hvis målet i "meget høj grad" er opfyldt. 3 er en middel-karakter.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce