Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kriseberedskab klar: Velfærdsdirektør 'enormt rørt' over medarbejderes sammenhold

Direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen fortæller, at kommunen endnu ikke har nogle coronaramte i sin varetægt. Kriseberedskabet er dog klar, og kommunens medarbejdere tilbyder deres hjælp i sådan en grad, at det rører velfærdsdirektøren. Arkivfoto: Frederik Nordhagen
Direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune Siggi Kristoffersen er ikke bekymret på Faaborg-Midtfyns vegne. Studerende og pensionister står standby, mens kommunens ansatte i vidt omfang tilbyder deres hjælp for at mindske corona-smitten.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det er en hidtil uset situation, som Faaborg-Midtfyn Kommune - såvel som andre kommuner - er havnet i. Krisemøder afholdes på stribe, skoler, borgerservice, haller og rådhuse er lukket, og tusindvis af medarbejdere er sendt hjem.

Alligevel er velfærdsdirektør i kommunen Siggi Kristoffersen relativt positiv stemt.

- Det er virkelig noget, folk samles om. Jeg er faktisk enormt rørt over, hvor mange medarbejdere der byder sig til og gerne vil hjælpe. Medarbejdere, der arbejder deltid, tilbyder nu at arbejde fuldtid og endda overtid, siger direktøren, der selv arbejder hjemmefra.

Medarbejdere på plejehjem, i hjemmeplejen og sundhedsplejen er fortsat på arbejde, fordi de varetager kritiske funktioner, som ikke kan undværes.

Nye kommunale tiltag

Torsdag eftermiddag havde Faaborg-Midtfyn Kommune en nødplan klar. Siden er flere tiltag kommet til. Det gælder:

- Borgerservice holder lukket

- Sundhedsplejen kører med nødberedskab og ikke helt som hidtil (hvilket vi skrev i går), men de kører stadig ud

- Aflastningstilbud Lunden holder lukket

- Kriterierne for nødpasning i skoler og daginstitutioner er præciseret

- Al genoptræning, der ikke er akut, er aflyst

Se flere oplysninger på fmk.dk/corona

Annonce

To ben i nødplan

Faaborg-Midtfyn Kommune meldte sent torsdag eftermiddag en nødplan ud. Siggi Kristoffersen forklarer, at der er to ben i planen.

- På den ende side lukker vi en stor del af vores velfærdsydelser ned, mens vi på den anden side forbereder et beredskab på nogle af vores områder – sygepleje, hjemmepleje – for at kunne tage os af flere borgere, end vi normalt ville, siger han.

Kriseberedskabet er endnu ikke sat i værk, for indtil videre har Faaborg-Midtfyn ingen coronaramte i kommunens varetægt. Det kan dog komme, hvis sygehusvæsenet bliver så presset, at det bliver nødt til at udskrive de mindst syge, som så bliver kommunernes ansvar.

- Men pointen er jo, at det, vi alle gør de næste 14 dage, betyder, at det scenarie bliver skudt længere ud i fremtiden, så hospitalerne har lettere ved at følge med.

Faaborg-Midtfyn har siden sidste uge haft kontakt til studerende og netop pensioneret sundhedspersonale, som står klar til at træde til, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

- Men vi kan løfte rigtigt meget ved, at de medarbejdere, vi allerede har, arbejder flere timer, end de ellers ville gøre, siger han.

Annonce

Rolig direktør

I det hele taget er Siggi Kristoffersen meget tryg ved den kommunale situation i øjeblikket.

- Den kontakt, som vi har med de regionale og nationale myndigheder, har helt fra starten været enormt betryggende. Vi får opdateringer flere gange om dagen på, hvordan vi nu skal forholde os, og hvad vi forberede os på. Min fornemmelse er, at vi er forberedt i god tid, og vi tænker hele tiden flere faser frem.

- Det ligger forhåbentligt rigtig langt ud i fremtiden, at vi måske skal åbne sengepladser. Men allerede for en uge siden fik vi for eksempel at vide, at det var det, vi skulle forberede os på.

Annonce

Telefonstorm

- Personligt er jeg enormt glad for, hvor utrolig godt vores samfund fungerer, når det virkelig skal. Selv i sådan en situation, som ingen af os har prøvet før. Alvoren handler om, at hvis folk ikke tager deres forholdsregler, så virker tiltagene jo ikke. Hvis der er for mange, der tager i Netto eller krammer hinanden. Vi skal bare se mod syd, og så ved vi jo godt, hvad det handler om, siger han.

Lige nu er den største udfordring for Siggi Kristoffersen og resten af Faaborg-Midtfyn Kommune at få information ud til borgere, der bliver berørte af de mange, mange tiltag.

- Det er tusindvis af mennesker, der kan sidde med spørgsmål. Vi har haft et meget stort pres på vores centraltelefon til kommunen, fortæller han.

Rådet til de faaborg-midtfynske borgere er derfor, at hvis man har spørgsmål, så skal man ringe til den nærmeste kommunale leder – skoleleder, plejehjemsleder eller lignende – som man har kontakt til.

- Det er dem, der mest naturligt kan fortælle, hvad der sker i borgerens institution.

- Men hvis man er i tvivl, så skal man ringe til centralnummeret, så skal vi nok hjælpe folk videre og svare på det, som vi kan svare på, siger Siggi Kristoffersen.

Du kan desuden få et overblik alle kommunens tiltag her: fmk.dk/corona

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce