Annonce
Debat

Kriminalitet. Mere respekt for fængselsbetjentes arbejde

"Fængselsbetjentes sikkerhed skal styrkes", lød overskriften i torsdagens Synspunkt. Så langt så godt. Det kan vi kun være enige om.

Fængselsbetjentenes arbejdsforhold/miljø har i for lang tid været kritisable og underprioteret, om ikke, taget seriøst nok.

At der er sket en forråelse blandt indsatte i tidens løb, er desværre heller ikke en ny ting. Der har altid været en vis afstumpethed blandt de indsatte i danske fængsler. Dette har dog været imellem indsatte selv, hvilket heller ikke er acceptabelt.

En af grundene til, at der er kommet en stigning i overfaldene på fængselsbetjentene, skyldes blandt andet, at der er for få betjente i kriminalforsorgen. Det er ikke blevet nemmere at rekruttere til uddannelsen, efter at man kun får SU under skoleforløbet.

Så er der ikke mange med livserfaring, som har råd eller lyst til at starte på uddannelsen. At kunne gå trygt på arbejde, burde være en selvfølgelighed, som desværre ikke er en virkelighed, fængselsbetjentene befinder sig i.

Som fængselsbetjent ved man aldrig, hvad dagen/vagten vil bringe.

For mig er det underordnet, om det er bandemedlemmer, der overfalder vores fængselsbetjente, eller om det er en psykisk syg indsat - volden er uacceptabel. De psykisk syge er også en problemstilling, betjentene skal forholde sig til. Til trods for at de psykisk syge ikke skal sidde i vores fængsler.

Så jo, arbejdsforholdene for vores fængselsbetjente i de danske fængsler er ikke de bedste - for at sige det klart: De er uacceptable.

At man så siger, at der er sat penge af til flere betjente, og nu er det op til justitsministeren, er ikke godt nok.

Hvis man kun forholder sig til, hvad toppen i kriminalforsorgen siger, så tror jeg desværre ikke, at arbejdsmiljøet bliver ret meget bedre for de ansatte.

De er en arbejdsgruppe, som tager sig af dem, vi i samfundet ikke vil have med at gøre, så de fortjener en meget større respekt, end de får nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];