Annonce
Kultur

Krimi: På dybt vand

Alt for mange stemmer i ujævn krimi.

Journalist Paula Hawkins gjorde åbenbart det samme som Joanne Rowling: Fattig som en kirkerotte flikkede de hver en bog sammen, der med et slag gjorde dem både berømte og rige. Det var fortjent med J.K. Rowling og hendes børnebogsserie, der startede med "Harry Potter og de vises sten" i 1997. Mindre fortjent med Paula Hawkins og krimien "Kvinden i toget" fra 2015, der ifølge forlaget solgte 20 millioner eksemplarer - og også blev filmatiseret. Jeg skriver "mindre fortjent" - og jeg tillader mig at dømme ud fra Hawkins' nye krimi "Det dybe vand", der har et godt tænkt plot med en middelmådig udførelse.

Druknedybet i den nordengelske by, hvor Nel og datteren Lena bor, rummer historien om alt for mange druknede kvinder. Nels søster Jules vender først tilbage til vandmøllen, hvor hun voksede op, da Nel er død. Druknet. Hvorfor?

Spørgsmålet udsættes for ikke færre end 10 fortællere, der hver fortæller deres historie om de mange druknede. Hvem har ret? Hvem lyver? De mange fortællere gør "Det dybe vand" til en forvirrende læseoplevelse. Man skal for hvert kapitel lige minde sig selv om, hvem det nu er, der fortæller. Fordi de fortæller med samme sprog og med samme klichéer. Det er synd og skam. Hawkins kan jo åbenbart sagtens hekse sig til millionoplag, hvis hun lader "Kvinden i toget" fortælle. Men her er hun på dybt vand. Krimi: Paula Hawkins: "Det dybe vand"

Oversat af Agnete Dorph Stjernfeldt, 440 sider, Gyldendal

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce