Annonce
Kultur

Krimi: Opdageren går over til angreb

Michael Katz Krefeld: ?Pagten?. Foto: Lindhardt og Ringhof

Når det i "Pagten", den femte roman i Michael Katz Krefelds planlagte 10-bindsserie med den private opdager Ravn som omdrejningspunkt, hedder: "Fortiden har det med at indhente en", er det et udsagn, der ikke alene passer på den, der har gjort sig skyldig i en forbrydelse. For Ravn har fortiden lige siden drabet på hans kæreste forsvarsadvokaten Eva været en daglig følgesvend.

Nu - fem år efter Ravns smertelige tab - kommer han på sporet af, hvem det er, der står bag mordet. Det viser sig, at samme dag, som Eva blev fundet dræbt i sin lejlighed, blev en politibetjent aflivet på samme måde i Geelskov, kort efter at have søgt kontakt med Eva.

Hermed starter et begivenhedsforløb, hvor læseren på det nærmeste taber pusten, for Krefelds tempo er ubønhørligt og de strabadser, han udsætter Ravn for, ekstreme. Ja, de går så vidt, at det er Ravns tidligere alkoholmisbrug og den deraf følgende skrumpelever, der redder ham på målstregen.

Godt for Krefeld og den forpustede læser, som kun er halvvejs i sagaen om Ravn, der som gammel bokser nu endegyldigt har fravalgt defensiven for rollen som aggressiv angriber.

Krimi

Michael Katz Krefeld: "Pagten".

400 sider, Lindhardt og Ringhof

Annonce
Michael Katz Krefeld.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce