Annonce
Kultur

Krimi: Handling amok

Sara Blædel. Foto: Steen Brogaard/People'sPress

Det var med forventning, jeg så frem til Sara Blædels fortsættelse af "Bedemandens datter", en planlagt trilogi. Ved at henlægge handlingen til Racine i Wisconsin var det, som om skrivelysten hos den drevne krimiforfatter havde fået et yderligere tilskud kunstnerisk energi. Også handlingen var interessant, for 40-årige Ilka var taget til USA for at afvikle boet efter den far, der forlod sin familie i Danmark, da hun kun var otte år. Oprydningen efter faren viste sig at være en kompliceret affære.

Nu midtvejs med "Ilkas arv" sidder jeg med følelsen af, at handlingsforløbet er gået amok for forfatteren. Det er som at overvære en tryllekunstner, der har svært ved at styre den myldrende flok kaniner, der vælter ud af den høje hat. Men ikke nok med, at handlingen er vildtvoksende og lettere usandsynlig, romanen er sprogligt set kedelig.Krimi

Sara Blædel: "Ilkas arv"

320 sider, People's Press

Annonce
Sara Blædel: ?Ilkas arv?. Foto: People'sPress
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce