Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kreative piger i den gamle stationsbygning

Vilde Sofia Olsen (t.v.) og Emilie Refning Geertsen er begge ni år og bonussøskende. De hygger sig med at lave linoleumstryk på kreaskolen Rumlig i den gamle stationsbygning i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
16 piger i alderen 9-13 år folder deres kreativitet ud på en kreaskole i sommerferien i den gamle stationsbygning i Ringe.
Annonce

Ringe: En flok fokuserede piger står ved bordene i den gamle stationsbygning i Ringe og folder deres kreativitet ud i sommerferien. De to veninder og bonussøskende Vilde Sofia Olsen og Emilie Refning Geertsen, der begge er ni år, maler med blå maling hen over et stykke linoleum med fint udskårne motiver som blomster og blade.

- Det har vi selv skåret ud. Og så fører vi over på det her Japan-papir. Det gør vi flere gange, inden det bliver samlet til en plakat, forklarer de to piger, mens de fører en del af deres kunstværk over på et fint stykke gennemsigtigt silkepapir.

Emilie og Vilde er blandt de 16 kreative piger, der har valgt at bruge en uge af deres sommerferie på en sommerskole med kreaskolen Rumlig, som Susanne Ragus står bag.

- Grundideen for kreaskolen er, at vi ønsker at inspirere i stedet for at konkurrere, siger Susanne Ragus, der for nylig flyttede til Ringe med sin mand og er i gang med at renovere den tidligere Intarsia-bygning, der lavede ædelt kunsthåndværk i træ og lukkede sidste år.


Grundideen for kreaskolen er, at vi ønsker at inspirere i stedet for at konkurrere.

Susanne Ragus, kreaskolen Rumlig


- Det er meningen, at der fremover skal være kreakurser og kreaskole i lokalerne, hvor der tidligere var produktion, fortæller Susanne Ragus om bygningen på Nyvej.

Men i sidste uge havde hun lejet sig ind og holdt kreaskole i den gamle stationsbygning.

- Det er sjovt at være med til, og vi har lavet mange ting i løbet af ugen. Vi har også lavet papmaché-ansigter, skåret vores forbogstaver ud i gasbeton og lavet fugle af papir, fortæller Emilie og Vilde, mens de viser rundt i lokalerne i stationsbygningen.

Annonce

Yoga på programmet

Kreaskolen har aktiviteter for børnene mellem klokken 9 og 15, og der er også plads til at lade de kreative tanker op.

- Når vi har spist frokost, har vi yoga herinde i 10-20 minutter, fortæller Emilie og Vilde, mens de fremviser et rum, hvor der ligger yogamåtter på gulvet.

Emilie Refning Geertsen hiver silkepapiret af sit linoleumstryk, mens veninden Vilde Sofia Olsen ser til. Foto: Hardy Hounsgaard

Kreaskolen sluttede med en fernisering fredag, hvor pigerne viste deres værker frem for forældre, søskende og andre interesserede.

Vilde Sofia Olsen (t.v.) og Emilie Refning Geertsen folder deres kreativitet ud i den gamle stationsbygning i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard

Susanne Ragus har en ny kreaskole i uge 32, hvor der igen er plads til 16 kreative piger i alderen 9-13 år. Her er der stadig ledige pladser. Man kan se mere på Facebook og Instagram under Kreaskolen Rumlig.

Emilie Refning Geertsen er i gang med malerrullen i den kreative sommerskole i den gamle stationsbygning i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce