Annonce
Kultur

Krav: Postens gæld skal eftergives

Der skal slås en streg over gælden, hvis Posten skal have en chance fremover, siger bookingchef og musikudvalgsformand

Allerede sidste efterår, hvor der verserede en blodig ordkrig mellem københavnske bookingbureauer og Postens nu fyrede leder Niels-Jørgsen Simonsen, stod det klart, at en af de primære årsager til det haltende program var den 2,5 millioner kroner store gæld, som Posten arvede fra Rytmeposten.

- Det virker grotesk at opføre ét af de bedste spillesteder i landet, og så sker der ikke en skid! Det kan simpelthen ikke være Jens Unmacks eller Mikael Simpsons problem, at Posten har en gæld, der mig bekendt er 2,5 millioner. De økonomiske garantier, vi bliver præsenteret for, er fuldstændig uacceptabelt lave. Det betyder reelt, at vores kunstnere skal have penge med hjemmefra for at spille. Det er grotesk, når man tænker på, at det er et helt nyt spillested i landets tredjestørste by, udtalte direktør for Beatbox Booking, Peter Sørensen dengang:

I dag glæder han sig til at se, hvem der ansættes som ny spillestedsleder og booker på Posten.

- Posten er uden diskussion et fantastisk spillested. Og vi såvel som vores artister glæder sig til at indtage stedet med en række fantastiske koncerter. Men det vil ud over en ny leder også kræve, at stedet får bedre økonomiske arbejdsbetingelser fra kommunen og blandt andet ikke skal afdrage på gammel gæld, vurderer Peter Sørensen.

Annonce
Der har været aldeles tomt på Posten de seneste dage. I går var der kun en pedel og en kontordame til stede. Efter pedellens oplysninger har de ansatte endnu ikke fået nogen form for briefing vedrørende deres eller spillestedets fremtid.

Musikalsk flagskib

Formand for Odense Musikudvalg, Ole Buhl, er helt enig i, at der skal slås en tyk streg over Posten gæld, hvis spillestedet skal have en reel chance for overlevelse i fremtiden.

- Som jeg ser det, er det vigtigt, at kommunen ned- eller afskriver gælden og samtidig stiller nogle mere præcise krav til en ny leder og en ny bestyrelse, hvis altså ikke den gamle fortsætter, siger Ole Buhl.

Han mener, at det har været uretfærdigt, at Posten skulle slæbe en stor gæld og markante ekstraudgifter i forbindelse med om- og udbygningen.

- Det er et problem, at man skulle afdrage en kvart million om året, samtidig med at følgeudgifterne væltede ind. Så Niels-Jørgen Simonsen kunne bestemt have haft bedre arbejdsforhold. Jeg håber, der kommer en løsning inden jul, hvor man sikrer Postens fremtid, løser det økonomiske problem og stiller nogle krav til leder og bestyrelse om ikke mindst at samarbejde mere med det øvrige musikliv i Odense, siger Ole Buhl, der kalder det ekstremt vigtigt for Odense, at Posten kører videre, da det er et musikalsk flagskib i et perfekt hus.

Der er ikke meget at komme i julehumør over disse dage på Posten, hvor alle ansatte er blevet fyret på grund af økonomiske problemer.Om der kommer en julegave fra Odense Kommune vil vise sig senere på måneden.

Leder var skydeskive

Martin Petersen, pladeselskabsejer og ansat på Moby Disc, konstaterer, at det var en forventelig udvikling, at Postens ansatte blev fyret.

- Undervejs har jeg haft en fornemmelse af, at der stak noget mere bag de underlige halve svar, som Postens leder og spillestedets bestyrelse kom med. Det stod efterhånden tydeligt, at krisen handlede både om økonomi samt politik og ikke kun Niels-Jørgen Simonsens samarbejdsproblemer med bookingbureauerne. Selv om han er svær at fatte sympati for, må jeg medgive, at det ikke kun er hans ansvar, at det er gået så galt. Uden midlerne er der ikke noget at sige til, han konstant har været i defensiven. Han har lidt været en skydeskive, og jeg håber, kommunen nu mander sig op og støtter Posten med flere penge. Det vil være billigere og bedre end en lukning med et kæmpe prestigetab tilfølge, siger Martin Petersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce