Annonce
Debat

Landsholdets og OB’s tidligere massør: Lad os få liv i idrætshallerne

Foto: Nils Svalebøg


Synspunkt: Så kom der igen nye restriktioner fra regeringen i disse coronatider. Jeg er enig langt hen ad vejen med regeringens ønsker om at passe på alle i samfundet i denne pandemi-periode.

Men der er også ting, som ikke virker oplagte. Ja, man kan faktisk sige fuldstændig ude af normal logik.

Vi er i en periode, hvor alle undersøgelser viser, at vores nedlukning af skoler og arbejdspladser har en dårlig påvirkning på landes almene sundhedstilstand.


Ting, der er med til, at vi efter coronatiden kommer til at stå med en anden folkesundhed, som på den lange bane kan komme til at gøre endnu mere skade end corona-perioden.


Voksne og børn bevæger sig meget mindre, sidder en stor del af dagen foran computer og spiser usundt. Ting, der er med til, at vi efter coronatiden kommer til at stå med en anden folkesundhed, som på den lange bane kan komme til at gøre endnu mere skade end corona-perioden.

Derfor er det mig uforståeligt, at man ikke også allerede nu tænker på at få en stor del af den indendørs idræt i gang.

Jeg kan godt se, at de store indendørs holdsport som volley, håndbold og basketbold kan have nogle problemer med for megen nærkontakt. Men alligevel en problemstilling som kunne løses med, at man mødte op med en negativ coronatest, der kun var 24 timer gammel, hvis man ønskede at deltage i sin sportsgren.

I andre indendørs idrætsgrene med maximum fire deltagere, som fx. badminton, tennis, paddeltennis, bueskydning og andre små idrætsgrene burde der ikke være nogen forhindringer. Man møder her ligeledes op med en 24 timer gammel negativtest. Kommer ind i hallen med mundbind. Fremviser sin attest og går hen på sin bane og spiller. Efter 1-2 timers spil forlader man hallen med mundbind uden at gøre brug af omklædningsfaciliteterne.

Jeg er sikker på, at alle idrætsforeninger vil gøre alt for at kunne styre en sådan proces for at få deres medlemmer i gang igen.

Jeg kommer selv fra cykelsporten, hvor vi i Odense har en indendørs cyklebane i Thorvald Ellegaard Arena.

Vi har 7000 kvm. Det svarer til næsten ni håndboldbaner. Der er 18 m til loftet, men vi må ikke træne med 5-10 ryttere på grund af smittefare. Jeg tror nok, der er større smittefare ved fx. at gå i Bilka og andre forretninger med mange mange flere folk på et noget mindre område.

Her i cyklearenaen vil vi holde de samme restriktioner, som jeg omtalte ved de andre idrætsgrene. Faktisk gjorde vi det allerede i den første nedlukning med det mindre forsamlingspåbud.

Afspritning, ankomst med mundbind, 24 timers attest, ingen brug af omklædningsfaciliter m.m. er vejen for oplukning for indendørs idræt.

Så er der sikkert nogle, der vil sige, at man ikke kan tvinge folk til at få lavet en coronatest, selv om regeringen foreslår test mindst to gange pr. uge.

Det er rigtigt, man kan ikke tvinge folk til at få foretaget en test. Men hvis man vil deltage i den indendørs idræt, er det vilkårene for at kunne være med. På samme måde som det heller ikke er et valg, om man vil køre med cykelhjelm på cyklebanen. Dette er et krav for at kunne deltage.

Håber at dette lille indlæg vil være med til, at regeringens ekspertpanel vil uddelegere noget mere til alle vi frivillige hjælpere i idrætsklubber. I idrætsklubber er vi eksperterne, der står på gulvet og får alt det praktiske til at fungere inden for alle de restriktioner, som regeringen kunne foreslå, uden at sætte sikkerheden over styr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce