Annonce
Albaniserien

Krarup/Espe vinder hjemme over SSV Højfyn

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Hjemmekampen mod SSV Højfyn gav Krarup/Espe tre point.

Fynsserien, mænd, Krarup/Espe-SSV Højfyn 1-0 (0-0)

Lørdagens kamp mod SSV Højfyn resulterede i tre point for Krarup/Espe. Hjemmekampen endte 1-0.

Sejren var den første i sæsonen for Krarup/Espe i Fynsserien, mænd.

Krarup/Espes mål blev scoret af Kasper Jørgensen (50).

Efter hjemmekampen ligger Krarup/Espe nummer ti med seks point og en samlet målscore på 5-11 efter seks spillede kampe ud af 28. SSV Højfyn ligger nummer 14 med tre point og en samlet målscore på 8-10.

Krarup/Espes Lukas Teglværk (62) fik gult kort.

Krarup/Espes træner har følgende kommentar: - Vi fik en længe ventet sejr. Selvom sejren er smal, så er det stadig 3 point, og vi troede på det hele vejen, selvom det var en lige kamp. I sidste ende ville vi det bare mere, udtaler Khaled Saleh.

Krarup/Espes næste kamp spilles onsdag den 11. september kl. 18:00 på udebane mod Kerteminde BK, der ligger nummer otte i rækken med seks point.

SSV Højfyn skal også på banen onsdag den 11. september kl. 18:00. Det sker på hjemmebane mod Aarup BK, der ligger nummer seks i rækken med syv point.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af data fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og DBU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce