Annonce
Fyn

Signalproblemer: Svendborgtoget holder stille

Tordenbulder og regn er årsag til, at tog mellem Odense og Svendborg fredag eftermiddag holder stille. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Ifølge DSB er dårligt vejr skyld i, at togdriften på Svendborgbanen er stoppet. Der er indsat togbusser.

Kraftigt tordenvejr på Fyn er årsagen til, at der fredag eftermiddag ikke kører tog på strækningen mellem Odense og Svendborg.

Det meddeler DSB på sine hjemmeside og på Twitter. Det er Banedanmark, der har ansvaret for skinnerne. DSB lejer sig ind på dem. Det er Banedanmark, der har bedt DSB om at holde togene stille. Det bekræfter selskabets pressevagt.

- Der er fejl på fjernstyringen ved Højby og Stenstrup på grund af vejret. Det gør, at vi ikke kan fjernstyre togene, oplyser Banedanmarks pressevagten.

Der er blevet sendt folk ud for at løse problemet. Der er også blevet sat togbusser ind på strækningen mellem Odense og Svendborg. Fra Odense er den første togbus kørt klokken 14.40. Fra Svendborg er den første kørt fem minutter senere. Togbusserne vil køre i pendulfart resten af dagen ifølge Banedanmarks pressevagt.

- De kommer helt til stationen og vil køre i pendulfart til, problemet er løst. Vi ved ikke, hvornår det er. Men vores prognose siger sidst på eftermiddagen.

Annonce

Her vil togbusserne holde

Der vil køre togbusser mellem Odense og Ringe/Svendborg. De vil - ifølge DSB - holde disse steder:

Odense, Kottesgade

Odense Sygehus, Kløvermosevej, buslommen

Fruens Bøge, Skovalléen, vejen der krydser banen

Hjallese, forpladsen ved stationen

Højby, buslommen på Svendborgvej

Årslev, forpladsen ved stationen

Pederstrup Sdr., Højrupvejen ved stationen

Ringe, busholdepladsen, modsat stationen

Rudme, Rudmevej ved stationen (forplads)

Kværnderup, forpladsen ved stationen

Stenstrup, Stationsvej nord for stationen

Stenstrup Syd, buslommen ved stationen

Svendborg Vest, buslommen ved stationen (forplads)

Svendborg, busholdeplads i forlængelse af stationen

Sker sjældent

Det sker forholdsvist sjældent, at togene holder stille på grund af vejret ifølge Banedanmark.

- Der kan være tordenvejr, der rammer fejlstyringen, men det sker sjældent. Når det rammer, er vi nødt til at gøre noget. Sidste gang, togene på Svendborgbanen holdt stille på grund af vejret, var da, der lå sne, lyder det.

Togpassagererne, der nu skal i togbusser, kan benytte den billet, de har købt til toget.

Ifølge DMI blæser det 3 meter i sekundet og vil regne flere gange i løbet af fredagen.

Opdateres...

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce